Rakendusest väljudes ei jää see tegelikult taustale tööle, vaid rakendus peatatakse ja lehel olev info salvestatakse operatiivmällu, kirjutab Digitark.ee.

Tänu sellele avaneb rakendus kiiresti ning pooleli jäänud kohast. Kuna rakendus on taustal n-ö pausil, siis see akult mingisugust lisapingutust ei nõua.

Parim viis oma seadme aku säästmiseks on rakendused kontrolli alla saada. Selleks tuleks välja selgitada, millised rakendused kõige rohkem akut kurnavad.

Androidi-seadmes saab seda teha rakenduses Seaded menüüpunktis Aku ning iOS-is rakenduses Settings ja Battery. Seejärel oleks mõistlik keelata vähem olulistel rakendustel teavitused või koguni taustal sünkroniseerimine.

Teavituste keelamine Androidis on kõige lihtsam rakendusesiseste seadistuste alt. Apple'i seadmes jäävad kõik allalaaditud rakendused menüüsse Settings, kust pääseb iga rakenduse seadistuste juurde.

Taustaandmeid saab Androidi-seadmes keelata, minnes rakendusse Seaded, seejärel Andmekasutus, kus iga rakenduse avamisel kuvatakse väikest kasti “Taustaandmete piiramine”, mis keelab rakendusel taustal andmeid vahetamast (ja akut kulutamast).

Apple'i seadmes saab seda teha järgnevalt: Settings – General – Background App refresh.