Nii 6, 7 kui ka 8 ilmusid aastase vahega, vastavalt 2012., 2013. ja 2014. a septembri keskel.

Sellest lähtuvalt võib eeldada, et iOS 9 ilmub tänavu septembri keskel – või tänavu pigem oktoobris.

Miks veidi hiljem? Sest arendajad lähenevad projektile sel ringil mõneti ebatavalise nurga alt, mis tekitab tõenäoliselt vajaduse tavalisest veidi kauem aega kulutada.

iOS 9 kohta puudub praegu igasugune ametlik info, küll leidub veebis mitmesuguseid kõlakaid. Ja nende põhjal võimegi esitada kaks põhjust, miks Apple'i nutiseadmete järgmine suur opsüsteem võib kujuneda parimaks üldse, mis seni loodud.

Esiteks on hiljuti laialt levinud kõlakas, et Apple keskendub iOS 9 puhul mitte uuendamisele nagu iOS 8 puhul, vaid olemasoleva lihvimisele.

See tundub vägagi tõenäoline, kuna Õunamaja on nii rikas, edukas ja lisaks kadestatud tehnoloogiafirma, et iga nende eksimus kogub palju avalikkuse tähelepanu (pannakse n-ö suure kella külge).

Eriti tähelepanelikult uuritakse nende uusi tooteid umbes kuu või kahe jooksul ilmumise järel, mistõttu on muutunud ajapikku aina tähtsamaks kohe võimalikult lihvitud toode välja anda.

Seni ei ole see edukalt õnnestunud, sest iga Apple'i seadme ja tarkvara saabumise järel on seda tabanud esialgu ka suuremat või väiksemat sorti pahameeletorm, sest jälle on midagi valesti.

(Enamasti põhjusega, sest on tõesti midagi valesti, suurima juhtumina ilmselt iPhone 4 "Antennagate" või iOS 8 veidrad pisivead.)

Järjekordse tulevase kakarahe vältimisega on seotud ka teine kõlakas, mis väidab, et valitud kasutajad kutsutakse iOS 9 testima, täpsemalt 100 000 isikut ja tänavuse suve jooksul.

Seda pakutakse kõlakat uskudes AppleSeedi programmiga liitujatele ja peegeldab eelnevaid Mac-arvutite OS X Yosemite'i testimisi.

Niisiis: hoolega ja kasutajate osalusel lihvitud Apple'i nutiseadmete opsüsteem... Kui see ka hilineb (s.t septembris veel ei ilmu nagu kolm eelkäijat), on asi kahtlemata ootamist väärt.