Robert Faiella, kes on virutaalmaailmas tuntud ka kui BTCKing ja Charlie Shrem BitInstant.com’i juurest on mõlemad saanud kaela kahtlustuse rahapesus, vahendas BBC.

Võimude teatel olid mehed seotud skeemiga, mille kohaselt oleks müüdud enam kui miljoni dollari väärtused bitcoine veebipõhise narkoturu Silk Road’i kasutajatele. Silk Road pandi kinni juba eelmisel aastal ning selle väidetav omanik võeti vahi alla.

„Mõlemat meest süüdistatakse anonüümsele narkoärile kaasaaitamises ning seeläbi märkimisväärsete kasumi teenimises,“ ütles DEA (USA narkovastase võitluse amet - toim) esindaja James Hunt.

Bitcoini börs kujutab endast teenust, kus saab päris valuutasid bitcoinide vastu vahetada.

Bitcoini puudutavate uudiste vahendamisega tegeleva veebikülje Coindesk juht Emily Spaven rääkis BBC-le, et Silk Roadi kinnipaneku ja selle väidetava omaniku Ross Ulbrichti vahi alla võtmist järel võis oodata uusi arreteerimisi.

„On kahetsusväärne, et Silk Road on jätkuvalt uudistes seoses Bitcoiniga. See on Bitcoini varjukülg, millega pole enamikul virtuaalraha kasutajatest mingit pistmist,“ lisas ta.