Snowden räägib äppi tutvustavas videos, et tegu on vabavaralise tööriistaga, mis on mõeldud inimõiguste eest võitlejatele, uurivatele ajakirjanikele ja teistele, kes riskantsetel ametipostidel töötavad. Rakendus töötab Androidi platvormil ja kasutab telefoni kõiki sensoreid, et ruumis toimuvaid muutusi registreerida. Teisisõnu hoiab see sinu ümbruses silmad lahti ja aitab valvata.

Tarkvara ilmumisega on sotsiaalmeedias kaasnenud erinevad reaktsioonid, mõned inimesed on kiitnud selle turvavõimekust, teised on aga öelnud, et nad ei usalda Snowdenit.

Edward Snowden.
Androidpolice kirjutab, et rakendus on vähemalt praegu pisut kehvasti kalibreeritud ja "erutub" tühja-tähja peale liiga kergesti. Andy Greenberg Wiredist ütles näiteks, et akseleromeeter oli nii tundlikuks timmitud, et juba pelgalt jooksva rakendusega telefoni töötava ventilaatoriga arvuti peale jätmine viis selleni, et rakendus andis sadu häireteateid. Samuti olla rakendus tuvastanud potentsiaalsete ohutekitajatena majast möödasõitvaid autosid.

Edward Snowden töötas varem CIA-s ja DIA-s töötaja ning hiljem NSA lepingulise töötajana Delli juures. Ta sai vilepuhujana maailmakuulsaks, kui lekitas infot NSA ja CIA ülisalajase jälgimisprogrammi PRISM kohta. Selle avalikuks tulek põhjustas ülemaailmse skandaali, misjärel kuulutas USA Snowdeni tagaotsitavaks. Teda süüdistatakse mitmes kuriteos, sealhulgas riigireetmises ja spionaažis. Pärast seda, kui Venemaa Snowdenile aastal 2013 poliitilise varjupaiga andis, on ta seal elanud. Ehkki ameeriklased on nõudnud ta väljaandmist, pole seda siiani juhtunud.