Fakt on aga see, et enamus arvutikasutajatest (sealhulgas mina) eelistab endiselt Windows-opsüsteemi ega mõtlegi seda vahetada muu vastu. Popid on nii 7 kui ka iidvana XP.

Toome siin 8 põhjust, miks Windowsiga arvutid endiselt lahedad on!

Odavus

Windowsi-süsteemid (nii laua- kui ka sülearvutid) on siiski suhteliselt odavad, eriti Apple'i toodanguga võrreldes. Taskukohase lahenduse leiab väga laias hinnavahemikus.

"Kogu täiega" uue arvutikomplekti ostes pead muidugi valima Windows 8 ja seda toetava riistvara (keskmisest värskem, võimsam ja kallim).

Aga uue arvutikomplekti ostmine pole sugugi alati vajalik, tihti võid ka lihtsalt lasta mingi komponendi välja vahetada!

Sellega seostub teine trump:

Valikurohkus

Saadaval on terve müriaad valmissüsteeme kui ka komponente, mille seast endale sobivaim valida.

Ja ka kolmas:

Tarkvara-eelis

Arvasid, et su nutitelefonile või tahvelarvutile leidub palju rakendusi? Windowsile on aegade jooksul ilmunud üle nelja miljoni programmi – mida iganes vajad, sobiva lahenduse ka leiad!

Rääkimata mugavuseelisest, mille annab arvutiga töötamine nutiseadme ees (kasvõi dokumentide koostamisel).

Arvutibrauser avab ligipääsu paljudele lisaplatvormidele ja kogemustele, näiteks veebipõhised teenused, meediastriiming, Kindle'i e-raamatute lugemine jne. Arvutiga on kättesaadav põhimõtteliselt kõik!

Rääkimata sellisest lisatrumbist nagu

Ühilduvus

Microsoft on teinud eeskujulikku tööd, et kõik need miljonid olemasolevad programmid ühilduks ka eri Windowsitega.

Nii ulatuslikku nn tagasiühilduvust vana tarkvaraga ei paku ükski teine platvorm. Tahad käivitada 15 aastat tagasi väljastatud äritarkvara? See on tõenäoliselt võimalik ka uusima Windows 8.1 puhul, nii süle- kui ka tahvelarvutis.

Selles aspektis jätab Windows PC kaugele maha nii Macid kui ka Linuxiga arvutid.

Ja muidugi veel üks tarkvaraga seonduv trump:

Multitegumtöö

Veendunud arvutikasutaja ei saa nutiseadmete puhul kunagi üle tõigast, et ekraanil saab korraga avatuna hoida ainult ühe rakenduse.

Tahad tekstifaili kirjutada, teine tekstifail samal ekraanil samal ajal avatud? Või kasvõi samaaegselt videot vaadata, tšättida ja netibrauserit kasutada? Nutiseadmel suudle neid väikeseid igapäevaseid PC-hüvesid hüvastijätuks laubale!

Lisaks, paljud tahvelarvutid ei toeta hiire kasutamist ja ükski ei toeta hiirega kahe või enama eri nupu kasutamist.

Videomängundus

Kui arvutile on loodud mäng, saab Windowsikasutaja seda proovida. Uued, digitaalsed teenused on muutnud ka lõbuvara kogumise ja hankimise palju mugavamaks-lihtsamaks.

Lisaks saab uuemal Windowsil käivitada ka päris vanu mänge. Xbox One ja PlayStation 4 ei jooksuta isegi vastavalt Xbox 360 ja PlayStation 3 teoseid.

Teisi arvutil mängimise eeliseid konsoolide või nutiseadmete ees: parim ja kõige rikkalikum graafika, enim võimalusi seda sätete kaudu mõjutada, võimalus kasutada nii pulte kui ka hiirt ja klaviatuuri.

Sooduspakkumiste maailm on arvutil samuti kirjum, sest valik on lihtsalt palju laiem. Kuigi siin on tugevad ka konsoolid.

Muuda asju ise paremaks!

Igaüks võib tavaarvutile mõeldud Windowsile programme luua ja levitada, puuduvad ökosüsteemid ning nende valitsejad (Apple jne), kellelt peaks luba küsima ja nende nõudmisi järgima.

Samad vabadused kasutajana: tarkvara saab hankida kõikjal veebist ning kõik võimalused on kohe avatud. Mingeid turvasüsteeme pole vaja lahti murda, et saavutada ulatuslik kontroll süsteemi üle (vs jailbreak/root).

1. ja 2. punktiga seostub, aga eraldi tasub välja tuua

Riistvaraühilduvus

Kui mingi komponent või seade on mõeldud PC jaoks, saab seda Windowsiga kasutada. Ole lihtsalt mees (või naine) ja hakka kasutama!

Linuxi-kasutaja peab seevast esmalt uurima, kas tema kasutatav opsüsteem (distro) ikka toetab mingit juppi. Maci puhul eksisteerib samas võimalus, et tootja pole väljastanud vajalikke draivereid just Macile.