Aga kuidas teada, et kust mida saab ja kes pakub parima hinnaga? Kui ise ei taha tuhlama hakata, siis on abiks tasuta striimi-otsimootorid, mis teevad siin kogu "musta töö" ära.

Üks neist on Eestis just sel nädalal tegevust alustav JustWatch, mida arendab samanimeline Saksamaa idufirma. Kättesaadav otse brauseris või Apple'i või Androidi äpina.

Kasutamine on täpselt nii lihtne nagu lootsid: sisesta filmi või sarja pealkiri ja otsimootor teatab, kust saab.

Sisupakkujaid on andmebaasis viis:

* digivideolaenutused Google'i Play Store ja Apple'i iTunes

* videoteenused Netflix ja Viaplay, lisaks Fortele seni täiesti tundmatu nimi Mubi (mubi.com)

Miskipärast pole esindatud Telia teenus MINU.TV kodus, mis pakub 5 euro eest kuus filme, üle 20 telekanali koos salvestamisteenusega ja FOXplayd (FOX-i sarjade teenus). Kuna selle nautimiseks ei pea Telialt ka internetti tellima, siis võiks ikka kambas olla!

Muidugi on Eestis ka rohkem digivideolaenutusi, näiteks Vifi.ee ja selle laiendus filmilaenutus.delfi.ee. Aga kuna videoteenused on mugavamad ja rahakotile tunduvalt sõbralikumad, siis see pole enam tähtis.

Kui hea siis on?

Tuntud videoteenused on Eestis tegutsemist pigem vältinud, kui muidugi Netflix välja arvata. Selles mõttes pole otsimootori kasutamine nii abiks kui paljudes teistes riikides, sest sisu on vähe. Aga kui ikka vaja kiiresti midagi leida, siis on muidugi abiks.

Forte spontaanse testi järgi toimib otsing kiirelt ja tõhusalt (suvalisi vasteid pole, ikka asjakohased!) ja otsikriteeriumeid saab piisavalt ise sättida. Samuti saab soovinimekirja teha või eraldi vaadata, mida hiljuti on lisatud.

Näiteks hiljuti lisatud Wellsi/Spielbergi/Cruise'i ulmesaaga "War of the Worlds" kohta ütleb, et striimi Netflixis ning osta või laenuta Play Store'is või iTunesis, hinnad kõik kenasti juures. Eraldi saad uurida selle põhjal, kas soovid parimat hinda, SD- või HD-kvaliteeti.