Ja kus oleks nõudmine kergem kui tehnoloogiamaailmas, kus keegi pidevalt kedagi kohtu kaudu süüdistab, et mingi tehnoloogia on loodud mitte neile kuuluvat patenti kasutades ja ilma selle eest maksmata.

Täpselt sellise järjekordse juhtumiga seisab silmitsi Apple. Seekord pole hageja siiski nende ootuspäraseks kohtu-vaenlaseks kujunenud Samsung, vaid firma nimega VoIP-Pal.

Viimase esindajad väidavad, et Apple kasutab ilma loata nende toodangut teenustes iMessenger ja FaceTime. Mõlemad on hästi tuntud nii õunalogoga kaunistatud nutiseadmetest kui ka Mac-arvutitest.

Mida Apple siis väidetavalt paha tegi? Kasutas hageja „innovatiivset tehnoloogiat ja tooteid, featuure ja disaine“, on hageja autoriõigusi rikkuvaid tooteid laialdaselt levitanud ja seega hageja turunduspingutusi õõnestanud.

Nimeliselt on välja toodud caller attribute classification ja routing product design, mida Apple olla maha viksinud, selle asemel, et ise luua. Kõik see võib kohtu kaudu maksma minna 2,45 miljardit eurot.

VoIP-Pal esitas kohtukutse veel kahele tehnoloogiahiiglasele, eri riikides tegutsevatele telekomfirmadele AT&T ja Verizon; neilt nõutakse meie rahas ümmarguselt 6,1 miljardit eurot. Nii et keegi pole lihtsalt rikast Apple’it sihikule võtnud, olgu pahameelel siis alust või mitte.