Teate avalikustas National Report, mis nimetab end Ameerika tähtsaimaks sõltumatuks uudisteallikaks (America's #1 independent news source), loe algupärast uudist nende lehel.

Kasutajad peavad alates 1. novembrist soostuma maksma 2,99 dollarit kuus, või endale uue veebipõhise kohtumiskoha leidma, kus tuttavaid spämmida ja "lahedaid videosid" levitada.

NR-i loos tsiteeritud Wall Streeti analüütik leiab, et see on Facebooki jaoks suurepärane samm. Kõik senised tasuta kasutajad ei jää alles, aga kui ligi 1,32 miljardist kasvõi kolmveerandid nõustuksid 3 dollarit kuus maksma, saaks firma aastas ju 36 miljardit dollarit juurde.

NR-ile kommenteeris asja ka Facebooki üks asutaja Mark Zuckerberg ise, kes ägab kasvavate kulude tõttu ning teatab, et neil ei jää lihtsalt muud üle kui raha nõuda.

Pealtnäha tundub kõik usutav... kui mitte arvestada, et National Report on naljasait, mille käigushoidjad ka ise uudiseid välja mõtlevad.

Umbes nagu ameeriklaste kuulus naljaleht The Onion, mis suutis mõne aja eest Hiina meedia esindajad uskuma panna, et Korea diktaator Kim Jong Un on aasta seksikaimaks meheks valitud.

Uudise kujundus petab inimese, kes väga ei viitsi süveneda, päris tõhusalt ära. Näiteks lõpus on video, mille avapilt tekitab mulje, et see on jäädvustus reaalselt sündmuselt, kus Zuckerberg teatab Facebooki tasuliseks muutumise kohta.

Kes aga klipi käivitab, leiab, et see koosneb peamiselt suvalistest fotodest, mille taustal keegi neiu teksti loeb. Aga paljud meist ei viitsi ammu enam igat jumala videot käima tõmmata, mis ette satub, eks ole.

Forte uudist illustreeriv ülalolev foto on muide Zuckerbergist septembri alguses Mehhikos ühel konverentsil esinemas.