Alles hiljuti saime näiteks lugeda, kuidas Õunamaja maksis G-majale miljard dollarit, et iPhone teostaks veebiotsinguid vaikimisi Google’i otsimootori vahendusel.

Nüüd saab aga su hinnalises iPhone’is teha veel palju muid asju just tänu Google’ile. Selleks on Gboard, tasuta äpp, mis sisaldab Google’i loodud keskmisest nutikamat ekraaniklaviatuuri.

Gboard meenutab Google’i mobiilses opsüsteemis Android 6.0 maailma ette jõudnud teenust Google Now on Tap, mis tähendab, et nutiseadme kodunuppu all hoides analüüsitakse ekraanilolevat sisu ja pakutakse välja sellega seonduvaid äppe, teenuseid ja veebisaite.

Soovitused võivad olla üllatavalt asjakohased ning parimal juhul lausa muudavad seda, kuidas inimene Androidi kasutab. Nimelt peab siis vähem seadmes ja äppides sobrama, et eri väikseid toiminguid teostada.

ekraanitõmmis

Ehk siis: Gboard annab iPhone’ile uue ekraaniklaviatuuri, mille kaudu rohkem ära teha. Infot otsida ja saata, näiteks gif-pilte, emoji’sid jpm.

Näiteks vestled sõbraga ja plaanid uues restoranis kohtuda. Siis ei pea enam vestlusäppi sulgema, brauserit avama, restorani aadressi otsima ja saadud infot vestlusäppi kopeerima-pasteerima.

Selle asemel vajutad ekraanil alla Google’i logo, toksid otsingusõnad ja saad tulemusi kohe jagada.

Gboardi klaviatuur töötab kõigi Apple’i nutiseadmete äppidega, lubab nii teksti tippi kui ka swipe’ida, pakub gif-pilte ja emoji’sid, jm. Kasutatav otsimootor on muidugi Google’i enda oma ja seda muuta ei saa.