Seda on 6,6% rohkem kui mullu samal ajal, mis pole vahest kuigi üllatav.

Küll aga üllatab meid see, et tehnoloogiafirmad hakkasid alles hiljuti rääkima "teise miljardi" püüdmisele – kust see kolmas nüüd tuli?

"Teisest miljardist" sai selline tore väike ajakirjanduslik klišee, mis viitas võidujooksule arengumaade elanike võrgutamisel, kust pidi leitama rikkamate riikide miljardi veebikasutaja kõrvale veel samapalju.

Praegu kasutab internetti kaks miljardit rikkamate riikide ja miljard arengumaade elanikest.

Halb uudis on aga see, et 4,3 miljardit inimest elab endiselt ilma, neist 90% asub arengumaades, kus sellist asja elu parendamiseks kindlasti kõige rohkem vaja oleks.

ITU osutusel aitab kasutajate arvu jõudsalt tõsta riiklik IT-valdkonna arendamine, mida arengumaades just prioriteedina ei kohelda. Samuti on vaja rohkem internetti maapiirkondadesse, aga sealsed kodanikud ei suuda enamasti sellise hüve eest maksta.

ITU näeb ette järgmise viie aasta jooksul 1,5 miljardi internetikasutaja lisandumist, milles on oma roll seni telesignaali levitamiseks mõeldud nn juhtmevabade sageduste kasutuselevõtul. See võimaldaks internetti ühtlasi odavamalt vaestesse piirkondadesse tuua.

Euroopas on maailmajagude arvestuses muide kõige rohkem kodust internetti: seda naudib 78% peredest vm kooslustest. Teisel kohal on Ameerikad (57,4%) – kuigi raske on mõista, miks need kokku pandi. Maailma keskmine on aga 43,6%.