Üks küsimus jäi meid aga ikkagi painama: kui kaua Watchi aku täislaadimise järel reaalselt vastu peab. See on nagunii üks põhiteemasid, mis tehnoloogiafänne on vidinaga seoses juba ammu paelunud.

Apple on üritusejärgselt veel infot välja jaganud ning selgitab rohkem akude ja salvestusruumi kohta.

Mida nutikell talub?

Tootja hinnangul talub Watch ühe täislaadimise järel:

* kuni 78 tundi lihtsalt ajanäitamist
* või näiteks kuni 6,5 tundi muusikaesitamist
* või näiteks kuni 7 tundi kasutaja sportimise jälgimist

Tüüpilise kasutamise puhul jätkuvat täislaaditud akust kuni 18 tunniks. Seejärel peab seda kaks ja pool tundi laadima, et 100% täituvust kätte saaks. Või poolteist tundi, et 80% saavutada.

Aga milline on tüüpiline kasutamine? Apple'i meelest tähendab see neljaosalist kokteili, mille sees on 90 korda kellaaja vaatamist, 90 teavituse saamist, 45 minutist aktiivset äppide kasutamist ja 30 minutit treenimist (aktiivsusnäitajate kogumist), kui samal ajal Bluetoothi kaudu muusika mängib.

Watchi akut saab muide ka välja vahetada, aga seda teostab ainult Apple. Kui garantiiaeg on läbi, siis muidugi tasu eest, mille suurus on esialgu teadmata. Garantiiajal vahetatakse välja tasuta akud, mis on kaotanud 50% oma mahutavusest.

Failiruumi kohta ka

Watch sisaldab 8 GB salvestusruumi, mis ületab tüüpilise Android Weari nutikella oma kahekordselt.

Muusikale on sellest eraldatud aga kõigest 2 GB, millest jätkub umbes 200-250-le iTunesi pakutava kvaliteediga (256 kbit/s) palale.

Fotodele on 75 MB, aga sellest pole väga hullu, sest Watch näitab vaid lemmikuks märgitud pilte ja muudab need nutikella ekraanile sobivamalt väiksemaks.

Mille jaoks ülejäänud 6 GB on? Opsüsteem, rakenduste tööks kasutatav vahemälu, aga suur osa ilmselt tulevastele suurematele äppidele. Seni teadaolevad äpid on pigem iPhone'i omade pikendused kui iseseisvad, seega suhteliselt pisikesed.

Watchi saab iPhone'iga paaritada, kui telefonis on iOS 8.2, mis lisab vajaliku äpi. Siis saab kellale kohe tuua rea esialgu saadavalolevaid rakendusi, teiste hulgas Instagrami, Uberi, WeChati jm.