Umbes 17,8 miljardit eurot maksnud 4G mobiilse interneti võrk katab enam kui neli viiendikku India territooriumist. See tähendab, et võrk varustab andmesidega ümmarguselt kuni miljardit inimest.

Reliance Jio nimeline teenus on tasuta kuni aasta lõpuni, edasi on aga vaja maksta, vastavalt paketile alates 149 ruupiast (2 eurot) kuus.

Seni oli ligipääs internetile ainult umbes igal viiendal täiskasvanud indialasel. Suurematesse asulatesse ja näiteks rongijaamadesse rajati küll avalikke wifi-punkte ja püsiühendusi, aga vaesemates-kolkamates kohtades puudus selliste hüvede pakkumiseks vajalik infrastruktuur.

Ambani üritab seda, mida mitmed suured tehnoloogiafirmad nagu Google ja Facebook juba mitu aastat enne: võimalikult suur osa Indiast võimalikult ruttu digiajastusse kolida.

Kuna hiigelriigis toimub internetis surfamine eelkõige mobiiltelefonide vahendusel, on tulevaste veebikodanike enda leeri meenutamine väärtuslik investeering tulevikku.

Ambani on lasknud püstitada juba ligi 100 000 telekomitorni üle India, teenus Jio katab tema hinnangul juba 18 000 linna ja 200 000 küla. Siht on pakkuda Jiot järgmises märtsis juba 90%-le elanikkonnnast.

Oma hiigelprojekti jaoks vajas rikkur siiski enamat kui palju raha. Mees pidi suhteid siluma venna Anil Ambaniga, kelle kaudu ta soovis Reliance Communicationsilt teenuse arendamiseks hea hinnaga raadiosagedusi saada.

Selle saamisest oli kasu ka konkurentidega kaubeldes, kes hakkasid Jiole magusaid diile pakkuma, et saaks kampa tulla.

CNN Money esindaja käis New Delhis tasuta 4G kvaliteeti hindamas ning jäi tulemusega igati rahule: allalaadimiskiirus oli 21 Mbit/s.