Musk lasi raketi ninas asuvasse kapslisse paigutatud punase elektriauto Tesla Roadster – "lihtsalt niisama, et ballastiks oleks midagi põnevamat kui käntsakas betooni". Selle roolis istub SpaceX-i skafandrit kandev mannekeen Starman.

See on reklaamitrikk Muski kaasasutatud ja juhitavale autofirmale Tesla ning kujunes ilmselt edukaks, kuna üldsus paistab ilmaruumis "purjetava" sõiduki vastu huvi tundvat ka hiljem. Kosmoseagentuur NASA kandis selle koguni taevakehade nimistusse.

Aga kui kaugele Roadster ja Starman koduplaneedist purjetanud on? Sellele saab nüüd lihtsa vastuse uuel veebisaidil.

Ben Pearson lõi saidi Where Is Roadster?, mis kuvab teekonna pikkust NASA andmete põhjal, mida täiendavad tema enda arvutused. Need on muuseas osutunud täpsemaks kui Muski poolt esitatud algsed andmed.

Lõbu pärast on lisatud ka teisejärgulise tähtsusega andmeid nagu et kui mitmekordselt on auto oma pikal teekonnal ületanud oma tootjapoolse garantii (36 000 miili ehk ca 58 000 kilomeetrit).

Roadsteri on uudise koostamise hetkel Maast juba enam kui 3,53 miljoni kilomeetri kaugusel ja liigub kiirusega 3,01 kilomeetrit sekundis ehk 10 837 km/h.

Auto on hetkel orbiidil, mis viib selle Päikesest 2,61 astronoomilise ühiku kaugusele. Üks aü võrdub Maa kaugusega Päikesest.