Abikäe ulatab ARCHIMEDICX, maailma esimene otsimootor haiglate leidmiseks. See on arendajate sõnul "esimene intelligentne ja objektiivne ülemaailmne haiglaotsimootor", mis "seab kesksele kohale patsiendi".

Esmapilk on ilma kahtluseta paljutõotav. Otsinguid saab sooritada seitsmes keeles (teiste hulgas inglise, saksa ja vene), otsida saab eelarve suuruse, ooteaja pikkuse ja muude kriteeriumite põhjal.

Metodoloogia pärineb HIMSS Europe'ilt, mis on HIMSS Internationali haru. Viimane omakorda on ülemaailmne mittetulundusorganisatsioon, mis püüab isikliku tervishoiu valdkonda digivahendite abil arendada.

Archimedicxi tegevjuht Moni Milchman kommenteerib, et tal kulus teadlaste abiga poolteist aastat, et maailmas asuvate haiglate kohta infot koguda ja universaalsed põhimõtted välja töötada, mille põhjal arstiabi-asutusi võrrelda.

ARCHIMEDICX jääb paljude jaoks kindlasti pelgalt kurioosumiks, sest parima arstiabi saamiseks planeedil on vaja paljudel juhtudel suuri kulutusi teha - alustades teise riiki reisimise ja seal peatumise kuludest.

Aga kui raha pole probleem, siis nüüd vähemalt tead üht abivahendit, mis suunab sind parima arstiabi poole. Kui selle käigushoidjate sõnu uskuda muidugi.