Seetõttu on seda endile lubada saanud seni peamiselt filmitootjad, kuid maastik on muutumas.

Striiminguteenused on lühikese ajaga maailmas nii popiks muutunud, et hakkavad juba televisioonile juba väga tõsiseks konkurendiks muutuma. Ja järgmiseks on aeg hirmu tunda filmitootjatel.

Eriti usin on selles vallas olnud suurimate videoteenuse-pakkujate sekka kuuluv Netflix. Nemad toodavad juba ise kvaliteetseid seriaale ("House of Cards", "Orange Is the New Black", "Arrested Development" jt) ning esitavad videot ka 4K-vormingus.

Vähem kui nädala eest selgus lisaks, et Netflix on sõlminud filmitäht Adam Sandleriga lepingu nelja filmi tootmiseks.

(Sandleri komöödiad on paljude meelest lapsikud ja tobedad, aga ta on siiski väga edukat karjääri nautinud ja tema senised filmid on menukad samuti Netflixi kasutajate hulgas.)

Ja nüüd, vähem kui nädal hiljem, on kuulda, et sama plaan on teiselgi videostriimingu pakkujal. Crackle pole sugugi nii kuulus kui Netflix, aga kuulub ju Sonyle, mis on suur filmitootja.

Crackle'i esialgsed plaanid pole siiski kuigi ambitsioonikad. Esimene projekt saab olema järg komöödiale "Joe Dirt" (2001), nimiosas koomik David Spade.

Esimene osa ja Spade on laiemale ringile pigem tundmatud, nii et paljud lugejatest käisid ilmselt vahepeal mehe nime guugeldamas või IMDb-s üle tšekkamas.

Aga ots on lahti tehtud ja ilmselt võtavad striimingufirmad filmiäri lähitulevikus tõsisemalt pihtide vahele. Rahalised võimalused ei ole muidugi nii suured kui Hollywoodis, aga madalam eelarve tähendab ka madalamat riski investeeringut kaotada.

("Joe Dirti" kasuks räägib siiski ka tõik, et Spade on ameeriklastele enam-vähem tuntud, tänu Saturday Night Live'ile ja Sandleri filmides osalemisele. Filmi aitaski omal ajal toota Sandleri produktsioonifirma.)