Neist viimase, pilveruumi, puhul muutub asi tavakasutajatele lähemas tulevikus ilmselt isegi palju magusamaks.

Värisege iCloud, Google Drive, SkyDrive ja kõik teised senised hiiud! Hiinlaste Tencent – juba praegu üks viiest suurimast internetifirmast maailmas – pakub teid võimsalt üle!

See hiiglaslik internetiteenustepakkuja laieneb peagi läände, esialgu USAsse, ja lubab meile seninägemata piimajõgesid-pudrumägesid.

Järgmisel aastal toovad nad rahvusvahelisele turule Story Camera (kodumaal juba popp fotojagamisteenus, võrreldav Instagramiga) ja tervelt 10 TB pilve teie failide talletamiseks!

10 terabaiti?! Selle gigantse pakkumisega tõestas Tencent esmalt edumaad koduste konkurentide ees nagu Baidu ja Qihoo 360. Nüüd on siis aeg mujal muskleid näidata.

Kui näiteks teie sõbralikus Google Drive'is on tasuta ruumi 15 GB, siis Tencenti nõrgim pakkumine on kohe 1 TB! Kahjuks ei tea veel hindade kohta – või seda, kui palju andmeruumi saab ainult tasuta konto looja.

Serveriruumi hangib Tencent "tõenäoliselt väljaspool Hiinat", et nende uudishimuliku koduvalitsuse esindajad ei saaks nõuda võõrastes failides sobramise õigust.

Internetitsensuuri poolest kurikuulsast Hiinast tuleva teenusepakkuja usaldamine võib mõnele meist raskeks osutuda. Aga laiemas pildis ainult võidame, sest kui saadaval on nii võimsaid pakkumisi, peavad ka senised tegijad oma diile magusamaks muutma.

Teisest küljest: kui tähtis see ongi, kas sinu pilve talletatud kassipilte ning muusikafaile sorteerivad salaja USA või Hiina valitsuse nuhid?

Väike täpsustus pealkirja kohta. Muidugi leidub aktiviste, kes suudavad ka 10 TB pilveandmeruumi oma failidega ära täita. Aga enamusele meie seast oleks isegi 1 TB igati piisav. Jah, oleks. Ära vaidle.