Kuna Forte ei avalda saitide aadresse ega usu, et lihtsalt millegi kohta lugemine võiks inimesi halvale teele meelitada, avaldame sama pingerea siin ka (õigemini, esikümne ülemise poole). Põnev ju vaadata.

Statistika põhjal saab väita, et enamik torrentikasutajatest ei soovi oma allalaadimisharjumusi ega -kohti muuta. Nad on truud sellele, mida nad juba on valinud. Veel üks argument kinnituseks väitele, et artikkel ise ei tee palju paha.

5) YTS, tuntud ka kui YIFY

Hetkel filmipiraatide üks lemmik-kaubamärke. Ühendkuningriigis sunniti internetipakkujaid kohtuotsusega nende keskkonda tavakasutajate eest blokeerima, aga liiklus üldiselt on kasvuteel.

2014. a alguses oli pingereas samuti viiendal kohal.

4) The Pirate Bay

The Pirate Bay hetkel faile ei hosti, küll on vähemalt ajutiselt selle asemele tekkinud sadasid koopia- ja kloonsaite.

Hetkel enimkülastatud neist on OldPiratebay, mis aitaski pingereas kamba peale nii kõrge koha saavutada.

3) ExtraTorrent

Aina kasvava populaarsusega koht. Osaliselt kindlasti seetõttu, et see on kodu paarile menukale torrentiväljastajale (ETTV, ETRG).

2014. a alguses oli pingereas neljandal kohal.

2) Torrentz

Juba aastaid juhtiv BitTorrenti metaotsingu-mootor. Erinevalt ülejäänud esikümne asukatest torrentifaile ei hosti, vaid ainult suunab kasutajad teistesse veebikohtadesse. Kasutab eri domeeninimesid, enimkülastatud on Euroopa oma.

2014. a alguses oli pingereas kolmandal kohal.

1) KickassTorrents

Sait alustas tegevust 2009. aastal ja ületas liikluse poolest hiljuti ka lõpuks legendaarse The Pirate Bay.

KT on pidanud autoriõiguste eest võitlejate "kiusamise" tõttu aeg-ajalt aadressi vahetama, hetkel tegutseb Somaalia tippdomeeni kasutades.

2014. a alguses oli pingereas teisel kohal, nüüd siis esikohal.

NB! Forte toimetus innustab failivahetussaite ja -tarkvara ainult tootjate poolt lubatud sisu levitamiseks-hankimiseks kasutama.