Seda ei tehta käsitsi, vaid ikka tarkvaraliste robotite abiga, mis "musta töö" suuresti ära teevad. Need on ennegi liiga usinaks muutunud, aga nüüd leidis aset juba päris värvikas juhtum.

Vaidlus käib täpsemalt 12 sekundit kestva kassi nurrumise hääle üle.

Nurrumise ja videoklipi ülejäänud sisu õigused kuuluvad muidugi looma, kel nimeks Phantom, omanikule. YouTube'i süsteem kinnitas jonnakalt, et õigused kuuluvad aga hoopis muusikatootjatele EMI Publishing ja PRS.

Asi algas nii. Kasutaja Digihaven laadis 2014. a märtsis YouTube'i üles tunni jagu videolõike oma kassist Phantom, kes seal nurrub ja muid tükke teeb. Materjalist ei kujunenud suur hitt, aga vaatajaid kogus see ikka – ja EMI esindajate tähelepanu pälvis ka.

Umbes aasta pärast materjali üleslaadimist sai Digihaven teate, et see on piraatlus, sest nurrumine pärineb heliteosest "Focus". Videot veebist kohe ei eemaldatud, küll aga kadus senine võimalus vaatamiskordadelt raha teenida.

Digihaven esitas selle peale YouTube'ile kohtuliku õienduse, mis oli kohe ka osaliselt edukas. EMI enam autorlusele ei pretendeeri.

Kassiomanik kommenteerib: "Phantom plaanib karjääri muusikaäris ja ootab hüvitust. Ta tegutseb praegu iseseisvalt, aga otsib mõnd indie-plaadifirmat, kust artistileping saada. Phantomi jurist andis kohtusse kaebuse sisse ja nõuab kahjutasuks 10 naela naistenõgest."