Uudisteagentuuri AP ajakirjanikuga rääkinud Greenwald ütles, et uusi olulisi paljastusi NSA kohta ilmub järgmiste nädalate ja kuude jooksul kindlasti.

"Järgmistel kuudel ja nädalatel kuuleme me paljudest uutest olulistest asjadest, mida me varem ei teadnud," ütles Greenwald.

Greendwaldi sõnul on toimetuses hetkel veel otsustamisel, millal täpselt järgmine lugu endise CIA töötaja Edward Snowdeni lekitatud info põhjal ilmub.

Eelmisel nädalal lekitas Snowden ajakirjandusele hulgaliselt ülisalajasi dokumente USA eriteenistuste jälgimisprogrammide ja ulatusliku andmete kogumise kohta, tuues päevavalgele USA ajaloo ühe suurema jälgimis- ja infokogumisskandaali.

Lekke põhjal on selgunud, et miljoneid inimesi üle kogu maailma kuulatakse pealt ja jälgitakse nende internetitegevust. Jälgimistegevust viib väidetavalt läbi FBI ja NSA.

Ajakirjaniku sõnul ei olnud Snowdenil infot lekitades kunagi kavas jääda tundmatuks.

"Olen valmis kõik ohvriks tooma, sest ma ei suuda lubada USA valitsusel hävitada inimeste privaatsuse, internetivabaduse ja põhivabadused kogu maailmas taolise massiivse jälgimismasinaga, mida nad salaja ehitavad," ütles Snowden intervjuus.

Snowden lahkus Hongkongi hotellist teadmata suunas

Teisipäeval teatas uudisteagentuur BBC, et info lekitajast Edward Snowden kadus Hongkongi hotellist üleöö teadmata suunas.

Hotelli personali sõnul lahkus 29-aastane Snowden hotellist esmaspäeva keskpäeval. Ajakirjandusel pole õnnestunud mehe asukohta siiani kindlaks teha, kuid arvatakse, et mees viibib endiselt Hongkongis.

USA ei ole veel Snowdenit rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutanud.