N saabus üllatusena, sest tavaliselt hoiab Google sellist uudist oma iga-aastase tarkvara arendajate konverentsi I/O tarbeks, mis toimub tänavu 18-20. mail.

N toimib:

* telefonidel Nexus 6, 5X, 6P
* tahvlitel Nexus 9 ja Pixel C
* meediapleieril Nexus Player

Praegu on silma jäänud muuhulgas:

* võimalus kaht äppi korraga ekraanil jooksutada, üks võib olla vasakul ja teine paremal, või siis üks üleval ja teine all;

* seadmesse enda kohta infot salvestada, mida teised võivad lukuekraanilt vajadusel vaadata, kui näiteks sina kusagil teadvusetult lamad ja kedagi huvitab, miks sa pärast pähklite söömist enam hingata ei saanud;

* pilt-pildis ehk kasutad üht rakendust ja näed teist väiksemana ka.

Android N-i tutvumisvariandi saab alla laadida otse Androidi seadmes või veebis

Iga Android sisaldab ka tarkvaraarendajate poolt lisatud peidetud nalja või muidu põnevat saladust ehk easter egg'i. N-i puhul on see Flappy Birdsi laadne videomäng.

Tausta kohta

Alates väljalaskest 1.5 sai alguse traditsioon, et kõik Androidi tähtsamad variandid on ristitud inglise keeles mingi maiustuste järgi ja iga järgnev algab tähestikus järgmise tähega.

Forte on juba mõtisklenud teemal, et mida see N tähendada võiks. Välja on pakutud muuhulgas sõnu Nutella, Nougat ja Nuts.

Varasemate Androidi väljalasete kohta lõpetuseks niipalju, et hetkel kõige levinum on 5.x ehk Lollipop (36,1% turuosa). Seni uusim variant 6.x ehk M on saavutanud seni vaid 2,3% suuruse turuosa.