Vale. Brauserite arendajad töötavad väga usinalt ja lisavad aina midagi uuendusi, millest annab aimu juba tempo, millega näiteks su Firefox või Chrome järgmise väljalaskenumbrini jõuavad.

Chrome'i uuendusi saab enne nende ilmumist ametlikus väljalaskes proovida brauseri erivariandis Canary.

See töötab Windowsi- ja Mac-arvutitel ja on mõeldud tarkvarakirjutajatele arendajatele või neile julgetele, kes tahavad alati Chrome'i viimast sõna, isegi kui see pole veel nii töökorras kui ametlik väljalase. Täiendusi ja muutusi võid oodata praktiliselt iga päev.

Vot ja seal Canarys ongi juba maailma ette jõudnud kaks põnevat Chrome'i-uuendust, millest siin juttu teen.

Kui turvaliselt sa surfad?

Canary sai spetsiaalse turvapaneeli, mis näitab, kui turvalistel saitidel sa tegelikult surfad.

Kui mingil saidil viibides brauseris see paneel avada, näedki, millist krüpteeringut veebikoht andmevahetuseks kasutab - ja krüpteeringuid, mida sellega seotud veebikohad kasutavad.

See aitab arendajatel oma saite turvalisemaks muuta, aga ka kontrollida, ega mingeid turvaauke silma ei hakka.

Lingi avab teine kasutaja

Chrome'is on kerge kasutajaprofiili vahetada. Aga Canary pakub nüüd võimalust avada linke ka teise kasutaja alt, kes on juba sisse loginud.

Kui sa ei taha näiteks RedTube'i-külastust oma koduarvutis põhikasutaja-surfamislukku talletada, on nüüd selleks hea alternatiiv.

Lingil hiirega paremklõpsu tehes avanebki menüüs võimalus "Open Link as" ja topeltelu võib alata.

Teine variant on varjata kahtlasi veebikäike Incognito-režiimis, aga kui ei taha sisselogitud kasutajat vahetada, on uuendus kahtlemata vägagi teretulnud.

Kolmas variant on salvestada link funktsiooniga save for later ja uurida seda kusagil mujal seadmes või brauseris. Aga Canary säästab sind nüüd lisa-hiireklõpsudest, mis on teadupärast väsitavad.