Google pakub võimalusi oma kaardil olevaid puudujääke parandada. Kõige lihtsam on puudusest Google'le kirjutada, mida ma ka tegin.

Peterburi tee uue silla kohta saadetud täienduse kohta vastas Google järgnevalt: "Aitäh probleemist teavitamisest. Vaatasime selle koha üle ja teil oli õigus!"

Lisaks teavitas firma, et tavakaardil, mille all peetakse silma ilmselt arvutis olevat maps.google.com teenust, on sild juba olemas, kuid mobiilidesse ja mujale võib muudatus hiljem jõuda.

Kuigi maps.google.com kaardivaates on tõesti näha Peterburi tee ja Tartu maantee mitmetasandiline ristmik, pole Ülemiste liiklussõlm kaugeltki korralikult veel kaardil. Esiteks on seesama Peterburi tee jätk kaardil näha hoopis tunnelina, kuigi tegu on sillaga. Järvevana teed ja Peterburi teed ühendav tunnel on aga kaardilt puudu.

Loomulikult ei näita tegelikku pilti tänavavaade ega satelliidifoto, nende uuendamine võib võtta kaua.

Üleskutse: aita muuta Google'i kaardisüsteem Tallinna külalistele ja teistele liiklejatele kasulikumaks ning teavita firmat Ülemiste ristmiku uuendustest. Mida rohkem on teavitusi, seda kiiremini võib Google kaardiandmeid uuendada.

Teavitamiseks mine arvutis maps.google.com või ava mobiilis kaardirakendus, leia Ülemiste ristmik ja vajuta nuppu "Saatke üldist tagasisidet" või "Report a problem".

Google pakub muuseas tavaarvutis ka võimalust ise kaarti parandada ehk teid kaardile joonistada, kuid Ülemiste ristmikku täiendamine ebaõnnestub segaste veateadete tõttu.