Ülalmainitud variant on iseenesest muidugi täitsa lahe, aga Google leidis võimaluse asja veelgi paremaks muuta.

Nimelt lisanduvad otsitermini-soovitustele kohe ka vastused, mis parematel juhtudel muudab ebavajalikuks otsitulemustest üldse vajalikku infot otsida.

Nagu ekraanitõmmisel näha, võib inimene sisse toksida "when was Android". Selleks hetkeks soovitab tarkvara juba fraasi "when was Android released" ("millal Android ilmus") ja kohe selle all vastusena "September 23, 2008".

Võib eeldada, et lahendus töötab tõhusamalt paljuräägitud keeltes nagu inglise keel, millega rahvas on rohkem Google'i otsinguid teinud ning tarkvara jõudnud nende küsimusi ja seonduvat infot analüüsida. Aga õnneks olla eestimaalased osavad ingliššipurssijad.

Foto: ekraanitõmmis

Tundub, et praegu töötab see lahendus ainult Chrome'i rakenduses Androidi-seadmetele (täpsemini uues beetaväljalaskes). Ja väga keerukate küsimuste peale kohe vastuseid ei saa, pigem ilma kohta vms.

Aga asjal on kindlasti kindlasti jumet ja Google toob lähitulevikus selle ilmselt ka teistele platvormidele. Miks nad ei peaks.

Esialgu ootakski seda pigem Chrome'i äppidele eri nutiseadmetel, kus on paari sekundi või ekraanitonksu säästmisel suurem väärtus kui arvuti ees.

Artikli avapilt on illustratiivse tähendusega.