Password Checkupi nime kandev laiendus on lihtsasti paigaldatav - selle Chrome'i lisamine käib vaid ühe hiireklõpsuga - ning toimib taustal automaatselt, võrreldes kasutaja paroole andmeleketest pärit paroolidega. Näiteks annab laiendus teada, kui mõni kasutatav parool on olemas Collection #1 raames lekkinud paroolide hulgas või mõnes teises lekkinud andmekogus.

Google rõhutab, et kuigi paroolid saadetakse kontrolli teostamiseks ettevõtte serveritesse, on need räsitud ning krüpteeritud ning keegi peale Google'i paroolidele ligipääsu ei oma. Samuti on rakenduse lehel kirjas, et kõik ettevõtte kogutav info on anonüümne.

Pikemas perspektiivis võib öelda, et paroolid on üha enam saamas iganenud reliktiks. Kuigi mõnevõrra leevendab paroolide lekkimisega tekkinud probleeme kaheastmeline autentimine, kus lisaks paroolile kasutatakse ka mõnd teist isikutuvastusmeetodit, siis üha suuremaks trendiks on ka füüsilised autentimisvõtmed.

Näiteks Google'i enda töötajad kasutavadki isikutuvastuseks just füüsilisi autentimisvõtmeid, mida ka tavainimesed enda kontode paremaks kaitsmiseks saavad kasutada. Loe nende kohta täpsemalt SIIT.