Kuid see ei ole kõik - kui kasutaja oma eesmärke ei saavuta, siis võib rakendus ka erinevaid treeningkavasid soovitada. Lisaks jälgib uus virtuaaltreener toitumist ja võib kasutaja asukoha põhjal soovitada näiteks restoranis tervislikuma menüü poole kiigata või poest tervislikuma toidu ostmist.

Android Police'i sõnul üritab Google vältida pidevat tüütut teavituste voogu ning seetõttu üritatakse soovitused rakenduse poolt üksikutesse päevastesse soovitustesse mahutada. Esmalt tuleb uus abiline välja Google Wear operatsioonisüsteemi kasutavatele nutikelladesse, kuid ajapikku peaks see saabuma ka teistesse nutiseadmetesse, sh telefonidesse ja nutikõlaritesse.

Ongi olnud mõnevõrra üllatav, et Google kõigi kantavate seadmete poolt kogutud andmetega midagi ette pole võtnud. 2014. aastal ilmavalgust näinud Google Fit küll kogub isikute terviseandmeid, kuid kasutab neid vaid kasutajale üldpildi loomiseks ja mingeid otseseid soovitusi ei jaga.

Spekuleeritakse, et uus lahendus võiks avalikkuse ette jõuda sellel sügisel, kui Google'ilt oodatakse uute Pixel nutitelefonide tutvustamist. Samas ei ole