Seminaril üles astunud küberspetsialisti Sven Heibergi sõnul oleks sellise rakenduse loomine keerukas. "Siin on kindlasti palju kompromisse," ütles Heiberg. "Teatud asju on kindlasti palju lihtsam teha, kui sellest mängust näiteks ID-kaart kõrvale jätta."

Riigi valimisteenistuse e-hääletamise juhi Tarvi Martensi sõnul ollakse hetkel nutiseadmetest hääletamise ettevalmistusliku osa lõpus, kuid ütles siiski, et järgmisel kevadel toimuvatel valimistel kindlasti veel nutiseadmega hääletada ei saa ja mingeid kindlaid otsuseid praeguseks veel tehtud ei ole.

Seetõttu pole näiteks veel teada nutiseadmest hääletamise tehniline lahendus - hetkel on võimalustena arutluse all nii brauserist hääletamine kui ka spetsiaalse hääletamisrakenduse loomine.

Võimalike autentimismoodustena nimetati mobiil ID-d ja ID-kaarti, Smart-ID abil autentimine juriidilistel põhjustel valikute seas ei ole. Lisaks on lahtine, kas luuakse eraldi rakendused iOS ja Android platvormile või otsustatakse mõne muu variandi kasuks.