Üritus oli kahepäevane ja kuigi tutvumiseks oli välja pandud nii mõndagi huvitavat (näiteks esinduslik kaamera- ja telerivalik), tekitas nii mulle kui ka mitmele kolleegile suurimat elevust hoopis seik, millele korraldajad mingit tähelepanu ei paistnud pööravat.

Kuna sellel seigal on vähemalt Panasonicu televiisoritega seonduvalt oma tähtsus, võib eeldada, et neile polnud järgnev teada ja see polnud seni veel üldse n-ö ametlik info.

Nimelt astus esimesel päeval toimunud ettekande ajal lavale ka populaarse videoteenuse Netflix üks tippjuhtidest, kes pillas hooletult ühe infotera, mis pani kõrvu kikitama.

See oli Netflixi Euroopa kommunikatsiooniosakonna asepresident Joris Evers (VP, Head of European Communications), kes mainis, et neist saab kahe lähiaasta jooksul globaalse haardega firma.

Teisisõnu jõuab Netflix kõikidesse riikidesse, kus teenus veel ametlikult puudub. Teiste hulgas siis eeldatavasti Eesti ja üldse Baltikum.

Eestimaalased on kaua nurisenud, et ei saa Netflixile legaalsete võtetega ligi. Nüüd on aga teenusepakkujal motivatsiooni (ilmselt autoriõigustega seonduvad piirangud) kiiremini läbi närida, et kiiremini laieneda.

Sest Netflix pole tänaseks enam lihtsalt üks populaarme videoteenus, mis filme-sarju arvutisse või nutiseadmesse voogedastab.

Netflix on nüüd sisutootja, mille toodangu hulka kuuluvad nii kvaliteet-telesarjad kui ka staaride osalusel valmivad filmid. Lisaks nii täis-HD kui ka 4K resolutsiooniga. Ja omaloomingu puhul on autoriõigused ju selged.

Lisaks võimaldaks kiirenev laienemine Netflixil ka 4K-meelelahutuse turul keskne koht haarata, kuna profikvaliteediga 4K-sisu on liikvel väga vähe, eriti kui lühivormid kõrvale jätta.

Kuna autoriõigustega seotud lepped ei võimalda kõikjal täpselt sama sisu levitada ja nende klaarimine võtab seninähtu põhjal meeletult aega, võib ühes siiski üsna kindel olla.

S.t, isegi kui Netflix hiljemalt 2016. aasta lõpus tõesti juba enamikes riikides kättesaadav on nagu Panasonicu üritusel käinud tippjuht ütles, jääb parimat sisuvalikut pakkuma siiski veel pikema aja jooksul variant, mis mõeldud põhja-ameeriklastele.

Aga parem pool muna kui tühi koor, eks ole?