Seni peab selle sisu nautimiseks kasutama mitte-seaduslikke-aga-ka-mitte-päris-ebaseaduslikke nippe, mida Forte muidugi ei soovita.

Selle kohta pole vahepeal midagi uut kuulda olnud, et millal täpselt Netflix siis Eestis tegevust võiks alustada, küll aga võib nentida, et nöörima meid ei hakata. Vist. Ehk siis kuutasu saab olema meie mõistes meeldivalt madal.

Sellel on isegi kaks põhjust.

Esiteks

Netflixi esindajad on maininud, et nende peamine vahend piraatidega heitlemiseks on konkurentsivõimeline hind.

Lühidalt, videoteenuse kuutasu sõltub piraatluse määrast riigist. Mida rohkem illegaalselt allalaadijaid, seda madalam hind, et suudaks sellega võidelda. Piraatluse määr on peamine tegur hinna määramiseks.

Ja Eestis on veebipiraatlus nii levinud, et riigi võib Illegaltoniaks ümber nimetada.

Teiseks

on tõenäoline, et Eesti Netflix oleks üsna nõrga menüüga ega suudaks praeguseid tarbijaid USA (või isegi Ühendkuningriigi) variandi juurest eemale meelitada.

Ega ka neid, kes filmide-sarjade saamiseks muid videoteenuseid või e-keskkondi külastavad. Seda enam, et Popcorn Time'i kasutamine on aina mugavam ja muidugi tasuta, kuigi karjuvalt ebaseaduslik.

Netflixi sisu pole kõikjal sama, kus videoteenus ametlikult kättesaadav. Filmide, sarjade ja muu kraami menüü sõltub tootjatega sõlmitud litsentsilepingutest.

Ja reaalselt on kujunenud nii, et kiidetakse peamiselt USA Netflixi, mille kõrval kõik teised nõrgaks jäävad. Isegi Ühendkuningriigi oma, mida võib küll muidu (pop)kultuuriga hästivarustatud riigiks lugeda.

Kokkuvõtteks

Nii et kõrge piraatlus ja tõenäoliselt nõrgapoolne menüü aitavad Eesti tulevasel Netflixil kuutasu meeldivalt madala hoida. Kindlasti oleksid hinnad kenasti konkurentsivõimelised digivideolaenutuste ja Google Play omadega, mis on eestimaalase valikud täna.

Meenutuseks: Netflixil on hetkel eri riikides umbes 60 miljonit kasutajat.

Paljud kasutavad sellele ligipääsemiseks alguses mainitud petulahendusi, mis aitavad Netflixi serveritele mulje jätta, et kasutaja asub paigas, kus videoteenus ametlikult käigus on.

Kuutasu maksmisest ei pääse, nii et päris piraatlus see pole, seaduslikult taunitud aga küll.