Tõeliselt kõrged ootused tekkisid aga põhiliinis üheksandale osale Silent Hills, mille kirjastaja Konami hiljuti pooleliolevana hingusele saatis.

Teose pidi valmistama tänu Metal Gear Solidile legendaarseks saanud Kojima Productions, lavastajaks legendaarne Hideo Kojima ise, keda pidi abistama filmimaailmas samavõrd legendaarne Guillermo del Toro. Ja see pidi ilmuma vaid PlayStation 4 tarbeks.

Mis tähtsamgi: Silent Hillsi tutvustamiseks loodud minimäng P.T. (Playable Teaser) teenis kuumi kiidusõnu ja tekitas fännides kõrgeid ootusi.

Paraku lahkus Kojima peagi Konami alluvusest ja tema järel del Toro, nii et Silent Hills jäi kiratsema, kuni tootja selle piinad lõpetas.

Ainus lohutus oli, et kirjastaja väljendas valmisolekut tulevikus nendega ikka koostööd teha ja eraldi ka õudussarja jätkata.

Sellega võiks arvata, et Silent Hillsi päevad on loetud, aga mängusõbra entusiasmi ei maksa alahinnata. Fännid lõid palvekirjasaidil change.org üleskutse Kojimale ja del Torole projekti jätkata.

Nende eesmärk on koguda 150 000 toetushäält, millest enamik ehk üle 104 tuhande on juba koos. Ja nad kinnitavad, et kui katkestamise põhjus oli rahas, siis nad on valmis toetuseks ühisrahastuskampaaniat alustama.

Siin on ilmselt oma sõna öelda ka kaubamärki omaval Konamil, aga kui asi oli tõesti rahas, poleks neil ilmselt midagi selle vastu, et suurmehed ise jätkamiseks natuke juurde koguvad.

Konami on vahepeal P.T. ka PlayStation Store'ist eemaldanud, nii et seda ei saa enam ametlikult alla laadida. Ametlik põhjus: levitamisleping sai Sonyga läbi, mis on muidugi üsna nõrk ettekääne.

Oksjonisaidile eBay on vahepeal aga jõudnud PS4 konsoolid, millele on P.T. juba alla laaditud ja paigaldatud. Inimesed küsivad selliste eest isegi kuni 1000 inglise naela!

Kõige selle põhjal jääb üle vaid tõdeda, et inimeste huvi Silent Hillsi vastu on suur ja Konamist oleks üsna rumal mitte anda rahvale seda, mida nood innukalt nõuavad. Tootja vajab praegust fännide toetust, et saada lisamotivatsiooni sarja madalseisust väljatoomiseks.

Lühidalt: Rahva huvi on kuum ja rahva huvi on ka Konami huvi!