Või kui oled proovinud Forza Horizoni esimest osa ja see sulle meeldis, siis kahtlemata meeldib ka FH2.

Kõik, mis tegi esimese osa heaks, on ilusasti alles ka teises osas. Lisaks on uusi asju, mis teevad järje veelgi paremaks.

Kui esimese osa sündmused leidsid aset USAs Colorados, siis seekord toimub Forza Horizoni festival Põhja-Itaalias ja Lõuna-Prantsusmaal. Pakutakse vahelduvat maastikku ja vabadust sõita, kus soovid.

Horizon 2 keskendub erinevalt mitmest teisest rallimängust sõidurõõmu pakkumisele. Ükskõik milline stiil sulle siis rohkem sobib. Kui tahad, võid kasvõi niisama mööda avatud maailma ringi seigelda. Ja siinkohal on tegemist tõepoolest avatud maailmaga. Sa võid rahulikult teelt maha keerata ja sõita mööda põlde ja metsi.

Kui tahad, võid nautida traditsioonilisi rallisõite. Erinevaid üritusi / sõite, millest osa võtta, on hulgi. Põnevust lisavad "drivatarid", mis jäljendavad su sõprade sõidustiili. Ja kui tahad, võid erinevatel radadel sõprade välja sõidetud aegadega võistelda.

Ei puudu ka erinevad šõuüritused, kus saad lennukite, rongide või kasvõi õhupallidega võidu sõita. Või proovi bucket list tüüpi väljakutseid.

Videomäng Forza Horizon 2 (ekraanitõmmis)

Mulle endale meeldisid kõige rohkem erinevad off-road-sõidud. Nende puhul tuleb muidugi jälgida, et mõnest kontrollpunktist (checkpoint) mööda ei sõida. Seda tehes tõstetakse auto mõni maad tagasi, viimati läbitud punkti ette. See aga tähendab, et sa suure tõenäosusega kaotasid just oma positsiooni ja tänu sellele võibolla terve sõidu.

Üksikosale lisaks on online-osa, mis võimaldab internetis koos sõprade või võõrastega võidu kihutada. Nii et erinevaid sõidurõõme peaks siit vist küll peaaegu igaüks leidma.

Olemas on ka Kinecti tugi. Nimelt saab GPS Annale häälkäsklusi jagada, et ta märgiks kaardile sulle vajaliku teekonna soovitud kohani.

Aga nagu ikka, leidub ka sellel mängul miinuseid, mille kallal norida saab. Näiteks kokkupõrked. Nii mõnigi neist paneb sind kas naerma või siis nutma. Näiteks kui sa mõne puuga suurel kiirusel kokku põrkad ja siis nagu kummipallina tagasi lendad. Aga noh samas, ega arcade-rallikas nagu Forza Horizon 2 ei pretendeerigi mingile reaalsusele. Sest tegelikult Ferrari või Lamborghiniga eriti üle põllu vist ikka ei sõida küll.

Või võtame näiteks sinu tegelaskuju, kellel puuduvad ilmselgelt igasugused emotsioonid, sõltumata võitudest või kaotustest on tal ees üks ja seesama ilmetu pokkerinägu. Ja ega ülejäänud tegelased, näiteks Ben, eriti paremad pole. Ja Ashley liigutused ja see, kui puiselt ta käib, võib samuti kohati pilku ärritada.

Üldjuhul võib siiski igati rahule jääda. Tõsi, oleks võinud ka näiteks lisada splitscreeni-võimaluse (samal ekraanil igale osalejale oma väiksem pilt). Ma usun, et seda oleks nii mõnigi kahel käel tervitanud. Loodame, et järgmise osa ilmudes on selle peale juba mõeldud ja vastav võimalus lisatud.

Nagu esimeses osas, on ka Forza Horizon 2-s klubide süsteem, kus saab omavahel mõõtu võtta, teiste klubidega võistelda jm. Minu leiab nimega EdragonXX klubist We Like To Play (WLTP). Nii et kel plaanis teos soetada ja huvi klubiga liituda, siis uks on uutele liikmetele avatud.

Forza Horizon 2 näol on kahtlemata tegemist suurepärase rallimänguga. Parimaid, mida hetkel uue põlvkonna konsoolidelt leida võib või mis üldse viimase paari aasta jooksul ilmunud on.

Nii et kui oled kihutamisfänn, siis soovitan!

Videomäng Forza Horizon 2 (ekraanitõmmis)

Forza Horizon 2
Platvormidele: Xbox 360, Xbox One (arvustatud)
Arendaja: Playground Games
Kirjastaja: Microsoft Game Studios
Ilmumisaeg: 3. oktoober 2014
HINNE: 9/10

HEA:

+ Korralik valik erinevaid autosid
+ Lisatud on uusi huvitavaid üritusi
+ Off-road on päris lahe
+ Mäng pakub sulle erinevaid sõiduelamusi

HALB:

- PERK-süsteem oleks võinud vabalt ka olemata olla.
- Nii mõnedki kokkupõrked on rohkem kui jaburad.