Fakt on seegi, et Skype on toonud Eestile palju kuulsust rahvusvahelisel tasandil. Kuidas on asjad Skype'is nüüd ning kas varsti on toimumas Skype'i arenduskeskuse ärakolimine Mustamäelt, ei paku aga meile hetkel huvi, kirjutab Kahvel.ee.

Selle asemel tutvume endiste Skype'i töötajate arendatud sõnumiäpiga Fleep.

Fleep on nelja endise Skype'i inseneri loodud veebiteenus ning iOSi rakendus, mis konkureerib teenustega WhatsApp, Kik, Piip, Google Hangouts, Facebook Messenger ning loomulikult ka Skype.

Fleepi kodulehel oleva saamisloo kohaselt arendati Fleep, kuna Skype'i töötajatele ei meeldinud vähese funktsionaalsusega sõnumisaatmine Skype'is.

Keegi olevat kontoris hüüdnud "No kurat noh!" ning sellest sai "For Fleep's sake"; nõnda sündisidki idee ning nimi.

Fleepi tiimi kuuluvad Henn Ruukel, Asko Oja, Liis Peetermann, Erik Laansoo, Marko Keen ja Andres Järviste.

Fleepi sünnil on ka pisut tehnilisem taust – nimelt olid insenerid väsinud sellest, et Skype'i sõnumites ei saanud otsida ega lisada mitte-Skype'i-kasutajaid, sõnumid ei sünkroniseerinud erinevate seadmete vahel, mobiilirakendus oli tõsine akusööja ning puudus offlain-režiim.

Seotust Skype'iga toob Fleep oma kodulehel korduvalt välja. Uue sõnumirakenduse investorid on Jaan Tallinn ja Priit Kasesalu – ehk algupärase Skype'i arendajad.

Foto: ekraanitõmmis

Kuigi Fleep jätab kirjelduse ning oma kodulehe järgi mulje, et tegu on ideaalse sõnumirakendusega grupivestlusteks, ei tööta selle iOSi-rakendus veel päris nii nagu lubatud.

Testimise käigus jäi silma, et otsing ei toimi, push notifications ehk teadaanded ei jõua kohale ning aadressiraamatut kuvatakse poolikult.

Samas tuleb arvestada, et tegu on veel väga uue rakendusega ning küllap jõutakse seda veel paremaks treida. Igal juhul on taaskord tegu väga tervitatava eestlaste ettevõtmisega.

Fleep on hetkel kasutatav läbi brauseri ning iOSi rakendusena, Androidi-versioon tuleb hiljemalt 2014. aastal.