Järjekordne näide kurnavate äppide kohta on... "vana hea" Facebook, mille riugastest pajatab The Guardian.

Facebooki äpi riukalikkusest on kirjutatud juba mitu aastat, aga kuigi see ei püüa enam salaja aktiivseks jääda, sööb see nutiseadme akut ikka.

Guardiani kokkuvõte: Androidil võib Facebooki kasutamine tühjendada aku tavalisest kuni 20% rutem. Apple'i seadmes aga kuni 15% rutem.

Hea uudis on siin muidugi see, et Facebooki võib kasutada brauseris, nii arvutis kui ka telefonis-tahvlis.

Test näitab, et Apple'i nutiseadmes tasub Näoraamatut väisata Safari ehk põhibrauseri kaudu. Selle kodulehele saab isegi paigutada FB otsetee, et brauserit avades kiiresti ligi pääseda.

Facebooki äpi eelis Safariga FB külastamise ees on paar lisavõimalust, mida mobiilisait ei paku. Näiteks Instant Articlesi asemel tuleb linke avada Safari sakkide kujul. Ja fotode jagamiseks on vaja toksida nuppu post photos, sest puudub valik share-to.

Androidi puhul tasub aga Facebook eemaldada ja kasutada rakendust Metal, mis on põhimõtteliselt FB mobiilisait uues pakendis.

Facebooki esindajad teatasid muide vastuseks Guardiani paljastustele, et hakkavad asja uurima. Nii et kui nad kiiresti reageerivad, võib akuõgimise väide varsti hoopistükkis alusetuks osutuda.