Levinumad interneti teel muusika kuulamise vahendid on veebiteenused nagu Spotify ja YouTube, mis hoiavad sisu oma serveris ja kasutaja ülesanne on vaid soovitud paladel klõpsida.

Kaks Eesti noormeest, kes paluvad end kutsuda lihtsalt eesnimepidi (Henry ja Raiko) lõid aga uudse veebirakenduse Pley.ee, mis ühendab YouTube'i ja Spotify parimad omadused. Kusjuures mitte lihtsalt Spotify, vaid tasulise Spotify parima.

Mida see tähendab? Külasta veebikohta Pley.ee ja saad ligipääsu enamikule Spotify muusikavalikust – aga maksma ei pea, reklaame vaatama ei pea ning isegi kontot tegema ei pea.

Küll aga saad loonimekirju koostada või palasid žanri, esitaja või albumi järgi kuulata, mis on Spotify tuntud plussid.

Ja mis YouTube üldse siia puutub? Pley.ee keskkond meenutab küll suuresti Spotify oma, aga kui mõnel lool kuulamiseks klõpsata, otsib rakendus sulle loo välja hoopis YouTube'ist. Soovi korral saad videot ka juurde, täpselt nagu juutuubis.

Eesti kuttide lahendus põhineb Spotify poolt jagataval API-l ehk tarkvara loomise vahenditel. Kuna arendus on toimunud avalikult ligipääsetava info abil ja puuduvad piraatlusele meelitavad trikid nagu lugude allalaadimise võimalus, siis võib sellele ainult pöialt hoida.

Spotify esindajad sellist teenust nii positiivses valguses ilmselt ei näe, kui otsustada hiljutise sarnase juhtumi põhjal, aga mine tea.

Kui ma ise proovisin, tekkis küll imelikke olukordi, kus näiteks valitud laulu asemel hakkas hoopis sama esineja teine pala mängima, või esineja-otsing ei kuvanud tema uusimat albumit, aga teistkordsel proovimisel need apsud ei kordunud. Nii et mine tea mis anomaalia see olla võis...