On veel miljardeid inimesi (hetkel koguni üle poole Maa elanikest), kes veel internetis ei käi ja kelle andmeid ei saa seega suures reklaamiäris rahaks teha.

Tehnoloogiafirmad on seega väga huvitatud raha kulutama, et internet neile koju kätte tuua, võimalikult soodsalt pealekauba. Ja võidavad sellest pikas perspektiivis kõik kasutajad.

Värskeim näide on, et Google'i brauser Chrome õppis tänu tarkvaralisele täiendusele senisest tublisti vähem mobiilse andmeside mahtu "sööma".

Data saver mode ehk andmesäästurežiim võib kuni 70% andmemahtu kokku hoida, nii arendajad on tõotanud.

Trikk on lihtne ja seisneb selles, et Chrome keerab veebikohtades andmemahu suhtes näljased protsessid kinni. See kajastub brauserit Androidis kasutades päris mitmel viisil:

* veebikohtades ei kuvata enam automaatselt pilte. Kui tahad neid näha, pead need ühekaupa aktiivseks muutma. Selleks tuleb ekraanil pildile toksata.

* mõni veebikoht ei oska enam su täpset asupaika määrata (riigi täpsusega ilmselt oskab, nii et lihtsat VPN-laadset lahendust sellest ei sünni)

* intranet ei pruugi enam töötada, näiteks firmavõrgu sisesed veebilehed

* teenused ja toimingud saitidel, kus mobiilioperaator sind autendib, ei pruugi toimida. Näiteks ei pääse enam mobiilioperaatori kodulehel iseteenindusse

Uus režiim toimib esialgu ainult Chrome'i äpis Androidi-nutiseadmetetele ning kahjuks ainult Indias ja Indoneesias. Hiljem peaks uuendus muutuma kättesaadavaks ka mujal.

Seni peavad rikkamates riikides elavad mobiilse veebi kasutajad lihtsalt vähem surfama või wifi võrku kolima.