Sel aastal keskendutakse disainiväärtustele ja ideatsiooniprotsessile ehk ideede genereerimisele, samuti saab ülevaate olulisematest trendidest tervise ja heaolu valdkonnas. Päeva teise poole fookuses on praktilised teemad nagu kasutajakogemuse hindamine ja kohanduv disain.

Konverentsi peaesinejad on maailma ühe olulisema veebidisaini-ajakirja Smashing Magazine peatoimetaja Vitaly Friedman ja Philips Researchi vanemteadur Jettie Hoonhout.

Friedman räägib kohanduva veebidisaini väljakutsetest ehk kuidas kohanduv veebidisain on oluliselt muutnud disainiprotsessi lähtealuseid, tehnikaid ja praktikat.

Jettie Hoonhout keskendub üldisemalt toodete ja teenuste disainiprotsessile ning arutleb selle üle, miks on oluline töötada multidistsiplinaarsetes tiimides kogu arendusprotsessi vältel.

Lisaks astuvad üles mitmed valdkonna eksperdid: Elise Sass (Microsoft), Calum Cameron (Startup Wise Guys) Yuri Vedenin (UXpresso, ITMINE) Bartosz Mozyrko (UsabilityTools), Nuno M. Garcia (University of Beira Interior). Konverentsi modereerib Kristjan Karmo.

Konverentsile eelneval ja järgneval päeval saab osaleda erinevates töötubades, kus valdkonna tipptegijad jagavad praktilist nõu ja teavet.

Kasutatavuse päeva (World Usability Day) tähistatakse kõikjal maailmas ning sellega pööratakse tähelepanu pööratakse tähelepanu kasutajasõbralikkuse olulisusele IKT ja ka teiste valdkondade arendustöös.

WUD Tallinna konverents on Baltimaade suurim kasutajakogemuse disaini sündmus ja toimub tänavu üheksandat korda.

Konverents algab 13. novembril kell 10 Tallinna Ülikooli Astra maja konverentsisaalis Maximum (Narva mnt 29, 1. korrus), ülekannet on võimalik jälgida aadressilt wud.tlu.ee.

Sündmuse korraldavad Tallinna Ülikooli digitehnoloogiate instituut koostöös Trinidad Consulting OÜ ning EstCHI-ga. Toetavad City24, Veebimajutus.ee, COST Action IC1303 AAPELE, Voog, Defolio, Livecube, Axure ja Cofounder.

Koduleht ja ajakava: wud.tlu.ee