Näiteks YouTube pakub juba mitmeid aastaid 8K videot, selle konkurent Vimeo lõi aga lauale midagi ulmelisemat. Vimeol on nüüd oma holograafilise video kanal. See on jämedalt võttes eriprille mittevajav ruumiline pilt, aga starwarsilikum.

Mis selles nii kättesaamatut on, kuulen mõnda lugejat nüüd pomisemas. RED paiskas ju müügile muu hulgas holograafilist pilti edastava nutitelefoni, ostan selle ja lasen uue põlvkonna videol hea maitsta.

Aga ei. Vimeo ei leia, et nende uudissisu peaks saama vaadata lihtsalt iga holograafilist pilti edastava seadmega. Sul peaks selleks olema spetsiaalne aparaat, 8,9-tolline holoekraan Looking Glass.

Viimasega on see häda, et see pole lihtsalt veel müügile jõudnud. Ühisrahastuse toel müügile jõudev ekraan peaks kättesaadavaks muutuma detsembris ja sedagi ainult neile, kes sellele esimeste hulgas juhtusid hoogu andma.

Varajane toetaja maksab Looking Glassi eest 399 USA dollarit, hiljem tavamüügist hankija 600. Ehk vastavalt 350 või 525 eurot.

Nagu ka varem 3D-fotode ja eriti 4K video puhul, loodavad asjaosalised inimesi holograafilist sisu tootma meelitada, et kanal pooltühjaks ei jääks. Edu neile sellega.

Looking Glassi rahakogumiskampaania Kickstarteris osutus väga edukaks, seega äkki on holovideo tõesti uus kuum trend, mida me lihtsalt veel ei mõista, kuna ise pole nautida saanud.