Paljud neist tegutsevad Facebook Pagesi vahendusel – postitavad linke, et suunata netiliiklust sotsiaalvõrgu-välistele petusaitidele.

Itaalia uurijad järeldavad sadade tuhandete postituste uurimise põhjal, et Facebooki-spämm on kujunenud juba tõsiseks äriks, kus liigub aastas ca 200 miljonit dollarit.

Kuidas see toimib? Facebooki nüüd juba enam kui miljardi kasutaja seas on palju neid, kes igapäevaselt tosinatele lehekülgedele oma Like'e jagavad . Spämmijad loovad nende püüdmiseks võltslehekülgi, mis juhatavad liiklust edasi petusaitidele.

Itaalia uuringugrupi juht Carlo de Micheli teatab, et kui lehekülg kogub 30 000 fänni, kogub spämmija igalt postituselt keskmiselt 13-58 dollarit.

Facebooki käigushoidjad ei püüa spämmijaid tõkestada, sest nad hoolivad rohkem tasuta sisust, mis sellel viisil sünnib. "Fännilehtedeta Facebook oleks tühi koht," lisab de Micheli.

FB esindajate kommentaar: sotsiaalvõrgus spämmida ei lubata ja käigus on automaatne süsteem võimalike "kahjulike" linkide leidmiseks.