Kui siiani on räägitud, et paljud konkurendid on enda tooted ning tarkvaralised lahendused viksinud maha Apple'i pealt, siis sel korral on märgata vastupidist trendi, kirjutab Kiip.ee.

Süsteemiga iOS 8 lähemalt tutvudes on märgata suuri sarnasusi Androidiga. Ilma suurema otsimiseta leiab vähemalt 10 funktsiooni või omadust, mille on Apple kaudselt või otseselt Google'i pealt kopeerinud.

Kolmandate osapoolte klaviatuurid

Suure aplausi saatel võeti vastu nn kolmandate osapoolte poolt arendatud klaviatuuride tugi. Igal arendajal on nüüd võimalik iOSi tarbeks luua klaviatuur, mida saab hakata kasutama kõigis rakendustes.

Varasemalt leidis Apple, et nende klaviatuur on üks ja ainus ning teistel arendajatel ei ole õigust hakata nende ilusaid tähti muutma.

Kohe pärast WWDC plenaarkõne lõppu teatasid mitmed populaarsete Androidi-klaviatuuride loojad, et neil on arenduses iOS 8 all töötavad versioonid.

Rakendustevaheline failihaldus

Kui seni peeti iOSi üheks kõige kinnisematest operatsioonisüsteemidest, mis on kunagi arendatud, siis uue versiooni saabudes ei saa enam nii väita.

Kasutajate poolt üheks oodatumaks uuenduseks on rakendustevaheline failihaldus. See annab võimaluse ühest rakendusest teise dokumente ja meediat jagada.

Kuigi süsteem on nüüd märgatavalt avatum, ei ole ta siiski nii avatud kui seda on Android.

Aku statistika

Foto: ekraanitõmmis / Kiip.ee

"Kedagi ei peaks huvitama, kui palju jõudlust või akut mõni rakendus tarbib": sellist vestlust pidasid baaris kaks sõpra, kellest ühel oli iPhone ja teisel Androidi-telefon.

Juba sügisest hakkab too iPhone'i-kasutajast sõber rääkima hoopis teist juttu. Seda tänu sellele, et iOS 8 sätete all on võimalus aku statistikaga tutvuda.

Statistika kuvatakse kas viimase 24h või 7 päeva põhjal ning sealt näeb ära rakendused, mis tarbivad akut kõige rohkem.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte saidil Kiip.ee.

Ülemisel fotol: Apple'i tegevjuht Tim Cook esitleb Apple'i arendajate konverentsil mobiili-opsüsteemi iOS 8.