Erinevalt Google'ist Apple'ile ei meeldi, kui nende projektid läbi kukuvad. Sestap on õunamajal plaan hakata looma äppe, mis sobiks nii nutiseadmetele kui ka arvutitele, ehk siis opsüsteemidele iOS ja Mac OS.

Selline asi muudaks Macide teenindamiseks mõeldud e-poe palju elujõulisemaks. Äpid saaksid palju rohkem täiendusi ja oleksid võimalusterikkamad. Ja nii sündiski Apple'i projekt koodnimega Marzipan.

Muidugi meenub tehnoloogiahuvilisele kohe, et Microsoft proovis sarnast asja juba aastate eest oma Windows 8 opsüsteemi tarbeks, hiljem ka Windows 10 Mobile'ile, ja lõpetas mõlemal korral edutult.

Apple'il on muidugi parem stardipositsioon, kuna iOS-ile äppide loojaid on väga palju ning kindlasti on nõus paljud ka uut asja proovima.

Küll tekib küsimus, et kas oleks äkki mõttekam mobiiliäppe arvutile tuua kui mõlemale sobiv variant nullist ehitada. iPhone'id müüvad palju-palju suuremas koguses kui Mac-arvutid.

Apple suudaks tõenäoliselt korraliku tarkvaralise raamistiku luua, et iOS-i äppe oleks kerge Mac OS-ile kolida. Aga Microsoft suutis ka ja edu ikkagi ei saabunud.

Metro äppide läbikukkumise põhjus oli kurb tõsiasi, et mis töötab suurel ekraanil, ei pruugi toimida väikesel, ja vastupidi. Paljud Windows 8 häirivused kadusid arvuti sulgedes ja seda tahvliekraanil näpuga kasutades.

Niisiis jääb küsimus, et kuidas Apple kavatseb näpuga väikesel ekraanil toksimise ja hiirega suurel ekraanil sebimise põhimõttelise lõhe ületada. Kui seda välja mõelda ei suuda, pole mobiiliäppide arvutile kolimisel ju endiselt mõtet.