Mõtle ise: kui ikka igal aastal sadu miljoneid või miljardeid eurosid sisse voolab, siis on ka igal sekundil kõrge hind, mil töö häiritud on. Raha jääb ju teenimata.

Suured tehnoloogiafirmad proovivad seega suuri jamasid ennetada muuhulgas sellega, et kutsuvad osavkäppe oma toodete "tugevust" testima ja maksavad ausale vea-, nõrkuse- või muu sarnase jama leidjale palju raha, kui ta asjast teavitab ega jäta pahatahtlike häkkerite avastada.

Apple on heatahtlike häkkerite rahaga meelitamisest seni hoidunud, kuid nüüd kuulutavad nemadki vealeidmise programmist, mis võib osalejad üsna rikkaks teha.

Kes leiab Apple'i tarkvaras või teenustes nõrkusi, mis lubavad kasutajal nende üle kasvõi osalist kontrolli haarata, sellest korraliku kokkuvõte teeb ja Apple'ile edastab, võib teenida 25 000 kuni 200 000 dollarit.

Kui palju aus teataja täpselt teenib, see sõltub mitmest tegurist nagu probleemi uudsus, sellest suure jama tekkimise tõenäosus, see, kui palju peab nõrkuse kasutamiseks vaeva nägema ja kui selgelt on ülevaade asjast kirja pandud. Lõplikud otsustajad on muidugi Apple'i volitatud esindajad.

Kuna Apple on väga edukas tehnoloogiafirma ja nende tooteid kasutab suur hulk inimesi, on üldsus võimalike probleemide suhtes väga tähelepanelik ning iga jama satub kohe "suure kella külge". Sestap on mõistlikum vahel lihtsalt maksta, et mured juba eos lahendada.

Vealeidmise programm käivitub septembris ja on esialgu kutsepõhine ning otsib ainult oma valdkonna tunnustatumaid helgemaid päid. See on mõnes mõttes negatiivne, kuna mittetunnustatud, aga andekad jäävad kasutamata. Mida rohkem inimesi asjaga tegelda saab, seda parem.