Sotsiaalmeedias ja suhtlusäppides on hetkel popp asi ise lühiklippe kokku panna ja levitada. Apple väljastas hiljuti iOS 10.3 või uuemat opsüsteemi jooksutavatele nutiseadmetele koguni seda protsessi kiireks ja mugavaks muutma äpi Clips.

Tasuta Clips sai nii populaarseks – esimese nelja päeva jooksul "pool miljonit kuni miljon allalaadimist" nagu Apple uhkelt teatas –, et see tekitas vist tehnoloogiagigandi esindajates soovi veel midagi tasuta ära anda.

Olgu tegelik motiiv milline tahes, Apple jagab oma kolme tuntud Maci- ja nutiseadmete rakendust nüüdsest jumala tasuta:

* iWork on kontoritarkvara kogumik, nagu lihtsam ja võimalusevaesem MS Office. Kes on alates 2014. a septembrist Apple'i nutiseadme või oktoobrist Mac-arvuti ostnud, ükstapuha kas uue või nn ümber töödeldud (refurbished), sellel on iWorks juba vastavas aparaadis tasuta. Varem maksis täies koosseisus 59,97 dollarit arvutile, 29,97 dollarit nutiseadmele.

* iLife-paketti kuuluv iMovie on foto ja video töötlemise rakendus, Mac-arvutitel tasuta alates 2003. a. Muidu maksis 14,99 USA dollarit arvutile, 4,99 dollarit nutiseadmele.

* iLife-paketti kuuluv GarageBand on muusika ja podcast'ide loomise rakendus. Varem maksis 4,99 dollarit.

Uudis peaks rõõmustama eelkõige neid, kes tahavad rakendustest tasuta lisakoopiaid hankida, mõni ettevõte või haridusasutus näiteks. Teisi see uudis ilmselt väga elevile ei aja.