Aga teritagem siis pilku ja vaadakem hoolikamalt, milliseks õunafonide kasutajaliides lähitulevikus muutub, kirjutab Photopointi ajaveeb.

iOS 7.1 klaviatuur

Fotod: ekraanitõmmised

Vasakul iOS 7, paremal 7.1 klaviatuur.

Tehtud on pisikest iluravi, mille silmatorkavaimaks tunnuseks on pisut intensiivsema tooniga tähestik. Klahvide suurus ja asukohad on igatahes samaks jäänud.

iOS 7.1 ikoonid

Fotod: ekraanitõmmised

Ülemisel real iOS 7.1 ikoonid, alumisel 7.

Ikoonid on muutunud tumedamaks ja vähenenud on neoonefekt, mis peaks muutma kogu ekraani üldmulje tagasihoidlikumaks ning vähem eredaks.

iOS 7.1 telefon

Foto: ekraanitõmmis

iOS 7.1 uus sissetuleva kõne ekraan

Fotod: ekraanitõmmised

Vasakul iOS 7, paremal 7.1.

Ühe suurima muutuse (khmkhm!) on üle elanud telefonirakendus, kus kõne alustamise ja lõpetamise ikoonid on muutunud ümmarguseks, nagu ka kõne vastuvõtmise või loobumise ikoonid.

Ühtlasi on see muutus juba kutsunud esile vastakaid reaktsioone. Opositsiooni esindajate arvates on uued ikoonid võrreldes varasema versiooniga liiga väikesed.

iOS 7.1 väljalülitusekraan

Fotod: ekraanitõmmised

iOS 7.1 väljalülitusekraan.

Silmatorkav muudatus (köhh-köhh!) on toimunud ka väljalülitusekraaniga. Nii on näituseks muutunud ümmarguseks väljalülitamisest loobumise ikoon. Nojah.

iOS 7.1 muusika

Fotod: ekraanitõmmised

Elustava värskenduse on saanud ka muusikarakenduse kordus- ja segamise (shuffle) nupud. Oeh.

Kokkuvõtteks

Väiksemat sorti muudatusi on veelgi, kuid nende käsitlemiseks peaks ilmselt luubi kasutusele võtma. Seega jätame need nüansid juba iOSi-gurmaanidele avastamiseks ja nautimiseks.

Üldiselt aga soovitaks Apple'il siiski veidikenegi eeskuju võtta Androidist ning pakkuda sellise märkimisväärse tarkvaravärskendusega kasutajatele pisut rohkem uusi ja värskeid võimalusi. Vajeldamatult tooks see õunasõprade silme märksa enam rõõmusära.