Seda just situatsioonis, kus enamus meist kasutab nii ehk naa kolmanda osapoole rakendusi enamike sõnumite saatmiseks ning vastuvõtmiseks. Olgu selleks siis Whatsapp, Google Hangouts või hoopis Facebook Messenger, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Samas leidub alati meie tutvusringkonnas keegi selline, kes ei ole valmis loobuma nendest vidinatest, mis peaks olema juba ajaloo prügikastis – kineskooptelerid, VHS-mängijad, suured, ebamugavad ja mitte nii väga nutikad telefonid ning ka SMSid.

Seetõttu tutvustame siin üht mugavat rakendust sõnumite saatmiseks arvutiga – MightyText.

Funktsionaalsus

MightyText Androiditelefonile on ise väga väike rakendus, mis võimaldab edastada teatud infot platvormi serverisse. Kogu maagia toimub juba mujal.

Fotod: ekraanitõmmised

Esiteks on olemas MightyText tahvelarvutitele. Sellega on võimalik saata ning vastu võtta SMS-sõnumeid läbi rakendusplatvormi.

Mugav on see siis, kui ei soovita telefoni pisikesel ekraanil sõnumit valmis tippida, vaid eelistatakse tahvelarvuti suuremat klaviatuuri ekraanil.

Eriti mugavaks teeb selle fakt, et seadmed ei pea olema ühes võrgus. Mõlemal seadmel peab olema sel juhul aktiivne internetiühendus ning nutitelefon sisse lülitatud.

Lisaks on võimalik tahvelarvutil ära näha sissetuleva kõne info ning alustada ka helistamist suuremast seadmest (kõne ise tehakse siiski telefonis).

Fotod: ekraanitõmmised

Samamoodi saab rakendust kasutada veebis.

Sarnaselt tahvelarvuti laiendiga saab seal lugeda sõnumeid ning neid ka saata. Lisaks, sarnaselt tahvelarvutiga, edastatakse paar lisaparameetrit telefoni kohta – näiteks aku mahutavus.

Fotod: ekraanitõmmised

Lõbusaks läheb selle kasutamine aga siis, kui paigaldada veebilehitseja laiendi (saadaval enamusele populaarsetele veebilehitsejatele, parim tugi laienditele siiski programmil Google Chrome), siis on võimalik saada teavitusi arvutiekraanile sissetulevatest sõnumitest ning telefonikõnedest.

Lisaks eksisteerib MightyTextile Gmaili laiend, mis võimaldab sõnumeid saata otse Gmaili postkastist. Toimib veebilehitseja Google Chrome laiendina.

Fotod: ekraanitõmmised

Kelle jaoks?

Nagu sissejuhatuses mainisin, muudab see rakendusplatvorm lühisõnumite (SMS) saatmise esmalt lihtsamaks.

Rakendus võimaldab saata ning lugeda sõnumeid tahvelarvutist kui ka läbi veebilehitseja, teisisõnu kasulik just nendele kasutajatele, kes nutitelefonide ajastul kasutavad intensiivselt SMS sõnumeid.

Teisalt, sellisele kasutajale, kes käib tehnoloogiaga kaasas või on muul põhjusel loobunud SMSide saatmistest suuremas koguses, võib tunduda see ülearune.

Siiski päris nii see ei ole. Tänu tahvelarvuti ning lauaarvuti teatistele sissetulevatest kõnedest ning sõnumitest saab nüüd telefoni tööpäevaks hääletuks keerata või kotti jätta ning ei pea muretsema, et ei märka sissetulevaid kõnesid.

Jah, kui rakendusplatvorm suunaks enda keskkonda kõikide rakenduste teatised, oleks veel mugavam.

Kokkuvõte

Varemgi olen öelnud, et rakenduse kasumlikkus tuleb välja sellest, kuidas see integreerida enda olemasolevasse töö- või elurütmi.

Näiteks Google Tasks hülgamine ning kordi mugavama Evernote'i peale minek võis tunduda märkmete tegemiseks esimese hooga äärmiselt tagurlik ning kohati ka tülikas.

Samas MightyText on hoopis teispidi käiguga – korra paigaldatud, tuleb lihtsalt ümber harjutada selle, kus lõpuks sõnumeid lugeda või vastamata kõnesid kontrollida.

Ning kui sul peaks olema seadmed erinevatel platvormidel, ära muretse – rakendus on saadaval nii teistele veebilehtitsejatele kui mobiilsetele platvormidele.