Google piirdus esialgu lühendiga O ega täpsustanud, kas see tähendab Oreot nagu veebis kõmutatud on (iga suur Androidi väljalase kannab tava kohaselt maiuspala nime). Ka puudub ametlik kinnitus, et tarkvara väljalaskenumber on 8.0. Aga teeme kiire ülevaate, mis juba on teada.

Nagu ootuspärane, on oodata palju uuendusi ja muudatusi, näiteks:

Aku

O säästab akut - sellist asja lubatakse muidugi alati. Peamiselt sellega, et piirab, mida taustal tööle jäänud äpid üldse iseseisvalt teha saavad.

See puudutab nii tausal töötavaid teenuseid, asukohavärskendusi kui ka muud, näiteks saad kindla äpi teavitused vaigistada kindlaks ajaks. Ja piirata saab ka implicit broadcast'e ehk äpi signaalisaatmist teistele rakendustele või nn tegevustele.

Pilt pildis telefonis

Pilt pildis võimalus toimib alates möödunud aastast Androidi tahvlitel, alates O-st siis ka Androidi telefonides.

Teavitused

Uued teavitustekanalid muudavad kergemaks sorteerida, milliseid teavitusi kasutaja näha soovib. See tähendab ilmselt, et sarnast tüüpi teavitused on ühes grupis või paigas koos.

Sony klapid saavad eelise

Mõned Sony juhtmeta kõrvaklapid nagu MDR-1000X pakuvad tavapärasest etemat heli, sest edastavad seda LDAC-tihendustehnoloogia abil. Vorming suudab Bluetoothi teel rändavat andmemahtu konkurentidega võrreldes kuni kolmekordistada.

LDAC saab Android O osa tänuks Google'i ja Sony koostööle; teised tootjad peavad selle kasutamise korral litsentsitasu maksma.

Saame näha, kas keegi peab seda mõistlikuks, arvestades, et sellest on kasu pigem kallite juhtmeta klappide puhul.

Veel asju

Sellega nimekiri muidugi ei piirdu. Mainida võiks tuge NAN-ühendustele (Neighborhood Aware Networking), kohanduvaid ikoone (välimus muudetav, ka animeeritav), uuemate Java keelte tugi jms.

Android O tutvustusvariant on tarkvaraarendajatele juba allalaaditav, või ka emulaatori teel proovitav.

See tähendab, et YouTube'is on ka juba ülevaatevideosid, nagu see: