Ligi aasta on kindlasti piisav aeg, et mobiili-opsüsteem kiiresti kaugele leviks, sest uuendused saab ju lihtsalt alla laadida, eks?

Vale. 8.x "Oreo" on praegu kasutusel 12,1 protsendis Androidi seadmetest ehk igas kaheksandas. Täpsemalt 10,1% jooksutab väljalaset 8.0 ja 2% ehk iga viiekümnes uusimat versiooni 8.1.

Veel aprillis oli 8.x kasutajaskond 4,6% kõigist Androidi kasutajatest. Kolme kuuga on toimunud seega märkimisväärselt lai levik. Samas on veider, et tootjatel kulub nii kaua aega, et uuendused inimestele kättesaadavaks muuta.

Google teatas mai keskel, et aktiivseid Androidi seadmeid on kasutusel maailmas ümmarguselt kaks miljardit. 12,1% sellest on 242 miljonit ehk muljetavaldav number.

Teisalt aga hämmastab, et terved Androidi põlvkonnad jõuavad oma aastase elu ära elada ja ikka enamik seadmeid selleni ei jõua, et seadmetootjad muudaksid suured uuendused allalaaditavaks.

8.x "Oreo" troonipärija, Google'i poolt kinnitamata väljalaskenumbri ja nimega 9.x "Pistachio Ice Cream" ilmub kõigi eelduste kohaselt augusti teises pooles nagu mitmed suured Androidi väljalasked enne seda.

Võrdluseks, et Apple'i mobiili-opsüsteemi iOS uusim suur väljalase 11 ilmus möödunud septembris ja on kasutusel tänavuse juuni alguse seisuga 81% Apple'i nutiseadmetest. Samas on seda Apple'i ja Google'i eri lähenemiste tõttu mõttetu võrrelda.