Töö tegemiseks harjunud kasutama rohkem kui ühte ekraani kõrvuti ühe arvuti ees, et saavutada maksimaalne produktiivsus. Mida mul aga võtta ei ole, on teine monitor, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Tegelikult ei ole elu nii, et peaks suurt monitori kaasas vedama ning kohvikulauale lahti pakkima paralleelselt rüperaaliga – piisab ka tahvelarvutist.

Kõik see toimib mugavalt läbi platvormi Air Display, nii Windowsi- kui ka OS X-i masinatega.

Funktsionaalsus

Rakendus annab võimaluse üle WiFi ühendada tahvelarvutiga, et kasutada viimast puutetundliku ekraanina. Rakendusplatvormil otseselt rohkem funktsioone nagu polegi, tähtsam on pigem, kus seda saab kasutada. Sellegipoolest peab esmalt paari "aga"-kohta silmas pidama.

Foto: ekraanitõmmis rakendusest

Air Display ühildub Windowsiga alates XPst (Vista või uuem ka 64-bitised süsteemid) ning OS X 10.6 Snow Leopardi või uuemaga; tahvelarvutitel on süsteeminõudeks Android 2.3.3 või uuem.

Lisaks peavad seadmed olema ühte võrku ühendatud. WiFi võrgu puudumisel saab kasutada ka ad hoc võrku, kui mõlemad seadmed sellega toime tulevad.

Seadistamine on äärmiselt lihtne – ainult järgi tahvelarvuti ekraanile kuvatavaid juhendeid.

Arvutipoolse kasutuse seisukohalt on tahvelarvuti nagu lisamonitor ikka – ekraanisätetes saab selle asukohta muuta, lülitada lisaekraaniks või kasutada põhiekraanina arvutil. Kuid lisaks sellele toimib tahvelarvuti puutetundliku sisendina.

Kus seda kasutada saab?

Siin tulebki välja rakendusplatvormi kõige parem külg. Loome näiteks situatsiooni, kus Photoshop Elements või Photoshop (miks ka mitte Premiere Elements) on sülearvutis avatud, kuid tänu selle ekraani väikesele mõõdule jääb ekraanipinda puudu.

Sellisel juhul oleks ju väga mugav, kui saaks kõik tööriistad lohistada teisele ekraanile, et pinda paremini kasutada.

Foto: ekraanitõmmis rakendusest

Või näiteks tõsta lisaekraanile rakendused, mida on vaja töö käigus paralleelselt kasutada. Olgu selleks Skype või kalkulaator, miks ka mitte teine aken tekstiredaktorit või veebilehitsejat.

Võib ka hoopis kasutada tahvelarvutit fototöötlusrakenduses puutetundliku sisendina – soodsam lahend kui soetada graafikalaud (mitte nii täpne ja mugav, kuid lihtsama töö teeb ära).

Foto: ekraanitõmmis rakendusest

Rakendusvõimalused on lõppkokkuvõttes täpselt nii head, kuidas sa suudad enda töökeskkonda lisaekraani integreerida. Peaasi, et stabiilne ühendus on seadmete vahel olemas ning lase oma produktiivsusel tõusta.

Kokkuvõte

Air Display annab situatsioonides, kus rohkem ekraane on parem, paindliku lahendi mahutada ära rohkem infot ning seda võrdlemisi mugavalt. Sa ei pea kaasas kandma lisakaableid või muid tülikaid seadmeid. Kasutamiseks piisab ainult rakenduse käivitamisest ja ühenduse loomisest.

Miinusküljeks, kahe otsaga nagu alati, on rakenduse natuke kõrgem hind. Samas 7,70€ on siiski soodsam kui teise monitori soetamine. Seda just võrreldes siis, kui korraliku ekraaniga tahvelarvuti on juba eelnevalt olemas.