Moskva ühes kaubakeskuses 10. aprillil aset leidnud juhtumi muudab eriti pikantseks, et "sõõrikuid tegeva" Ferrari California roolis oli Venemaa tuntud poliitik, Arkhangelski endine linnapea Aleksandr Donskoy.

Donskoy tuiskas luksusautoga kaubakeskusesse ja suutis tervelt 15 minuti vältel ringi kihutada, enne kui turvatöötajad suutsid teda takistada.

Mees kommenteeris 360º teleuudistele, et tegi niisama pulli. "Mulle meeldib nalja teha. See oli koomiline etteaste tähelepanu püüdmiseks, aga kahjuks kõik ei saanud naljast aru." Võtke seda tema soovitusel kui Marina Abramovići stiilis performance art'i!

Mehe kaitseks võib öelda, et ta käis enda sõnul kaubakeskusega eelnevalt tutvumas, et parimad rajad leida, ja valis kunstietenduse toimumisajaks varase hommikutunni, kui hoone veel külastajatest üsna tühi oli. Ta arreteeriti, aga ta eitab oma süütegu ja kinnitab, et see on kunst.

Donskoy (vene Александр Викторович Донской) oli mees, kes kuulutas 2008. a kavatsusest Venemaa presidendiks kandideerida. Paraku arreteeriti ta 2007. a juulis kaela süüdistustega majanduskuritegudes ja võimu kuritarvitamises – ja ta vabanes 2008. a märtsis kolmeaastase katseajaga.

Arkhangelsk on (vene Архангельск) on linn Põhja-Venemaal Valge mere lähedal – elanikke on 2010. a andmetel veidi üle 348 000.