See on ka igati mōistlik, kuna paratamatult pakettreiside sihtkohad on turistidest ülekoormatud ja tōelisest kohalikust eluolust kuuled ainult giidi vahendusel, kirjutab Digiabi.ee.

Täna siis soovikski sulle tutvustada mōningaid internetiportaale ja rakendusi, mis reisi ettevalmistamisel ja ka sihtkohas koha peal on kasulikuks osutunud.

Esiteks lennupiletitest

Foto: ekraanitõmmis

Ise üldjuhul alustan Skyscanneri lehelt. See koondab kokku enamuse lennufirmadest ja suudab üsna hästi ka leida ümberistumisega reise.

Samas ei ole algoritm täielik ning seetōttu tasub mängida päevadega (kui reisi aeg ei ole lausa tunni täpsusega juba ette planeeritud).

Samuti tasub reisi algpunkti muuta – näiteks Arlanda, Helsinki vōi Riia võivad anda väga erinevaid tulemusi.

Kui plaan on lennata kuhugi Euroopa piires, siis vaata ka RyanAiri pakkumisi. Nende koduleht on ehtne piinapink (virtuaalsel kujul) ja ümberistumistega reise automaatselt otsida ei saa, aga samas on see ainuke koht, kust võid saada näiteks edasi-tagasi pileti Barcelonasse vähem kui 100€ eest.

Aasiasse reisides tasub külastada Qatar Airlinesi lehte. Neil on väga mugavad teenused, korralikud lennukid ja hind on täiesti konkurentsivōimeline. Reisi alguspunktiks vali Arlanda või siis juba mõni Lääne-Euroopa suurem lennujaam – neist saab paremaid pakkumisi.

Reisipisiku külgesaamisel tasub silma peal hoida ka lastminute.ee pakkumistel – ka sealt vōib mōnikord ōnnestuda hea otselend Tallinnast saada, aga selleks peab teataval määral ōnne olema.

Majutus

Kui lennukipiletid on olemas, siis järgmise sammuna tasub endale majutus leida.

Siinkohal vōiks ju arvata, et kohapeal mōnda hotelli sisse jalutades on soodsam, kuid reaalsuses olen ise kaks korda juba hotelli lobbys viibides teinud Booking.comis broneeringu samasse hotelli, kuna letihind on tunduvalt kallim.

Sobiva hotelli leidmine ongi kōige lihtsam Booking.comi kaudu. Uus huvitav projekt on ka airbnb – seal pakuvad kasutajad kodumajutust. Saad rentida kas voodi, toa vōi terve korteri.

Kui oled seljakotirändur, siis tasub vaadata ka Hospitality Clubi kodukale – selle kaudu vōib ööbimispaiga leida ka täiesti tasuta.

Foto: ekraanitõmmis

Ja kui reisi jaoks pole piisavalt raha, siis võid ise oma toa airbnb kaudu välja rentida!

Infot tasub otsida foorumitel ja infoportaalides

Eesti vanim ja aktiivseim reisifoorum on Trip.ee – seal on infot lendude sooduspakkumiste kohta, riikide teemafoorumid ja väga sōbralikud ja abivalmid kasutajad.

Tripadvisor on koht, kust leiab teiste kasutajate hinnanguid hotellide, vaatamisväärtuste ja kōige muu kohta.

Väga aktiivne ja sisukas on ka Thorn Tree Forum, mis tegutseb koostöös Lonely Planeti meeskonnaga.

Reisiäpid nutiseadmetele

Siin tuleb endale selgeks teha, et on kahte tüüpi rakendusi – esimesed töötavad korralikult ainult internetiühenduse olemasolu korral, näiteks FourSquare või GoogleMaps.

Mõlemast rakendusest võib vägagi kasu olla, kuid sellisel juhul tasuks endale kohale jõudes osta pre-paid data sim card – pange sellele fraasile soovitud riik lõppu ja guugeldage.

On ka selliseid rakendusi, mida annab kasutada internetiühenduseta – need on riikide puhul erinevad ja seetõttu raske näiteid tuua.

Globaalselt väga kasulik rakendus on näiteks GPS HD (Apple'i nutiseadmete jaoks), mis laseb sul WiFi-võrgus sobiva kaardi alla laadida ja siis kohapeal saad GPS abil ilma internetita orienteeruda.

Teine lahe algatus on eestlaste poolt loodud rakendus Like a Local (samuti Apple'i nutiseadmetele) – hetkel on neil kaetud 26 linna ja enamus neist Euroopas, kuid laienetakse hoogsasti ja selle abil õnnestus endalgi leida Barcelonas koht või paar, mida muidu tähele panna ei oleks osanud.

Kokkuvõtteks

Tegelikult on sarnaseid rakendusi ja portaale tuhandeid, kuid ei tasu sellest häirida lasta. Alati on võimalik, et kuskil on veidi odavam, aga mis siis.

Kui hind ja aeg sobivad, siis ülaltoodud portaalide puhul võib küllaltki julgelt oma krediitkaardiandmed sisestada ja kotti pakkima hakata.

Enamust olen ise kasutanud ja teiste puhul tean rahulolevaid kasutajaid ning kõik (peale rakenduste ja airbnb) on kõik on olnud internetis päris pikalt.