Nende jagamine oma sõprade ja perega on aga parajalt tüütu, sest suure andmemahu tõttu kirjaga saata neid kõiki korraga ei saa. Ka veebialbumisse laadimine on aeganõudev, rääkimata fotode ükshaaval väiksemaks tegemisest, kirjutab Digitark.ee.

Kuidas hulga arvutis olevate piltide suurust korraga vähendada? Selleks on mitu moodust. Võib kasutada kujundusprogramme või ühte allolevatest võimalustest.

Lihtsuses peitub võlu: PicResize.com

PicResize.com on vabavara, mis võimaldab ühe või mitme pildi suurust väiksemaks muuta väga lihtsalt otse teenusepakkuja veebilehel.

Aega võib võtta vaid piltide üleslaadimine, vastavalt oma arvutist või mõnest veebialbumist.

Ainus tingimus õnnestumiseks on mõistlik võrguühendus. Kusjuures, kui soovid muuta vaid ühe pildi suurust, pakub see kõrvale paari lisavõimalustki, sh piltide keeramist, lõikamist ja efektide lisamist.

Mitme pildi puhul seda võimalust pole. Lehe väärtus peitubki pigem nende suuruse muutmisel kui avaratel kujundamisvõimalustel.

Punkte kasutusmugavuse eest teenib PicResize sellega, et pakub piltide väiksemaks muutmise järel võimalust lisaks koduarvutisse mahalaadimisele ka nende postitamist otsejoones Facebooki, Twitterisse, Pinteresti vms.

Failiformaadid, piltide suurused ja seaded

Kogu selle protsessi juures on üks kasulik nupp. Nimelt Remeber my settings for next time, mis aitab valitud sätteid talletada järgmiseks korraks, kui lehele taaskkord piltidega tegelema suundud.

Selle võit tuleb eelkõige välja muidugi siis, kui eelistad pildi suurust ise kohandada ja klikkimist on seeläbi rohkem.

PicResize tunnistab failiformaatidest BMP-d, GIF-i, JPG-d ja PNG-d ning pildifail saab olla kuni 100 MB suurune. Pilt kustutatakse serverist automaatselt 20 minutit pärast sellega tegelemist.

PicResize sai alguse kümme aastat tagasi, kui tudengitel oma ühikatoas sai kõrini sellest, et suure hulga piltide puhul tuleb ükshaaval nokitseda, enne kui neid üle võrgu jagama saab hakata.

Tänaseks päevaks on leht muutunud ülipopulaarseks, mille kaudu tegeletakse üle maailma päevas 30 000 pildiga.

Foto: ekraanitõmmis

Sisukas abimees: Multiple Image Resizer.NET

Teine ja märksa laiemate võimalustega variant kogu oma albumi fotode suuruse vähendamiseks on Multiple Image Resizer (MIR), mille nimigi viitab juba selgelt programmi võimalustele.

Programm? Jah, antud juhul on tegemist tarkvaraga, mis tuleb endale arvutisse laadida.

MIR on niisamuti vabavara (kui seda isiklikul või hariduslikul eesmärgil kasutad; kommertskasutuseks saab litsentsi hankida), mis loodi selleks, et digikaamerate omanikud saaksid esmavajaliku oma piltidega ära teha kõik ühes kohas. Selle abil saad korraga muuta üksikute või ka tervete kataloogitäite piltide suurust.

MIRi eelis PicResize'i ees on alustuseks see, et programm toetab suuremat hulka failiformaate. See on võimeline avama pilte 31 eri formaadis ning salvestama omakorda 16 erinevasse formaati.

Samuti on programmi keelevalikus kõik teised suuremad keeled maailmas, kui inglise keelt hästi ei valda.

Mitme pildiga korraga mitu tegevust

Piltidele eriefektide võimaluse lisamisega MIR edvistama ei hakka, küll aga on menüüs päris asjalik valik muid võimalusi, mida kasutaja kõigi oma piltidega samaaegselt teha saab.

Ühe käsklusega saab lasta programmil muuta korraga pildi suurust, lisada sellele piirjooni ja teksti, kadreerida paremini ja lõigata seeläbi pildist välja ebavajalik osa, keerata pilti ringi või lisada selle peale teine pilt. Kõlab keerulisena? Tegelikult pole. Kõik on üsna puust-ette-ja-punaseks tasemel.

Kui oled valinud, mida teha tahad, s.t lisanud soovitud tegevuste ette linnukesed, juhatatakse Sind seejärel läbi „töötubade“, kus saad seda kõike ellu viima hakata. Ja seal ka soovitud parameetreid täpsustada.

Tekkivate küsimuste lahendamiseks on MIRi arendajad lisanud kodulehele KKK lehekülje. Sealt selgub, et programm töötab kahjuks üksnes PC-des.

Foto: ekraanitõmmis

Tahad midagi veelgi lihtsamat?

Kui mõlemad eelnevad variandid tunduvad siiski liiga keerulised või ei ole lihtsalt aega nendega jännata, on olemas tegelikult veel üks moodus, üks päris kaval moodus.

Sellest saab aimu, kui võtad kolm minutit ja vaatad ära selle YouTube'i üleslaaditud video: