Forte pole kõige muu kõrval jaksanud selles vallas toimuvast igakülgset ülevaadet anda, aga kuidas oleks iganädalase kokkuvõttega, kus ma kõike tähtsat kokku võtan?

Kõlab hästi? Kui lugejanumbrid algatust toetavad, teen järgmisel nädalal jälle! Nii et loe ise ja kutsu sõber ka klikkima!

Platvormide lühendid: PS3 ja PS4 – vastavalt PlayStation 3 ja 4, X360 ja One – vastavalt Xbox 360 ja One, PC - Windows-arvutid.

Aga lähme siis kohe asja juurde...

Ilmus kauaoodatud Destiny

Ilmumisaeg: 9. september
Platvormid: PS3, PS4, X360, One

Xkastidel tänu Halo-sarjale ülituntuks saanud ameeriklaste Bungie oodatud uus projekt, nüüd juba uue leivaisa Activision käpa all.

Sai täpselt nii kommertsedukaks kui arvata võis, kuigi vastuvõtt on jäänud pigem leigepoolseks. Põhimõtteliselt on see Halo kohtub Borderlandsiga ehk nagu Halo vastus MMO-hullusele.

Ilmus ka: Fable Anniversary

Ilmumisaeg: 12. september
Platvormid: PC (Steam), varem ka X360

Fable on konsoolidel üsna armastatud rollikasari, mis on tuntud arvutilgi. 2004. a ilmunud esimene osa Windowsile küll ei jõudnud, aga meie saime 2005. a täiendatud väljalaske The Lost Chapters.

Anniversary on omakorda täiendatud väljalase Chaptersist, mis on saanud HD-graafika, saavutuste süsteemi ja uus seivisüsteemi. Kas sellest piisab, et kümne aasta tagusele kultusteosele veel üks võimalus anda? Tegijad loodavad, et jah.

Dead Islandi tegijate järgmine zombisaaga

Techlandi zombieepos Dead Island oli üllatavalt edukas (müüs 5 miljonit koopiat), aga kaubamärk rändas siis teiste kätte. Techlandilt võite aga juba 30. jaanuariks oodata uut zombimärulit Dying Light.

PS3, PS4, X360, One'i ja PC jaoks arendatud saaga pakub avatud maailma, hiilimist ja parkouri. Kõlab uhkelt!

Resident Evil: Revelations 2 ilmub jupikaupa

Esimene RE Revelations oli igati korralik õudukas/märul (mina läbisin selle arvutil), eriti kui meenutada, et teos alustas elu pihukonsoolil 3DS ning jõudis alles hiljem "suurtele" platvormidele.

Teisel ringil on tegelaste seas Claire Redfield (RE2, RE: Code Veronica) ja Moira Burton (algupärasest RE-st tuntud Barry Burtoni tütar).

RE:R2 puhul on huvitav, et see ilmub neljas jaos, kõik nädalase vahega. Üks maksab 5,99 dollarit, kõik kokku 24,99. Hooajapileti ostja saab oma lojaalsuse eest boonus-sisu (täpsustamata, mida).

Pärast juppe ilmub ka neid korraga pakkuv kogumik (39,99 dollarit) ning selles on isegi hooajapiletist rohkem boonussisu.

Revelations 2 ilmub järgmise aasta esimeses veerandis, koduks PS3, PS4, PC, X360 ja One.

GTA5 edasised seiklused

Rockstar teatab, et Grand Theft Auto V ilmub uue põlvkonna konsoolidele 18. novembril ja arvutile 27. jaanuaril 2015. Pildiline pool saab uhkeid täiendusi ja näeb välja parem kui enne.

Eeltellija saab 100 000 virtuaalset raha, et seda GTA5 võrguosas ja GTA Online'is kulutada. PS3 ja X360 võrguvariantides loodud tegelased saab ka üle kolida!

Walking Dead ka uutele konsoolidele

Foto: ekraanitõmmis (videomäng The Walking Dead)

Telltale keskendub The Walking Deadi teise mänguhooaja järel teistele projektidele (Borderlands, Game of Thrones). Rõõmustav aga, et rohkelt kiitusi kogunud sari jõuab ka uutele konsoolidele. PS4 ja One saavad oktoobris esmalt 1. hooaja ning veel samal kuul ka 2. hooaja. Viimane ilmub ka PS3, X360 ja PS Vita variantidena.

Kas uutele väljalasetele on lisatud uut sisu ja kas seniloodud tegelasi saab üle kolida, pole veel avalikustatud.

E.T., tule koju!

Forte lugejaid huvitas päris palju kõrbesse maetud E.T. mängukoopiate saatus, kui sellest eelnevalt lugusid avaldasime.

Teadke siis, et osa neist alustab mõnusat pensionipõlve muuseumides, aga tervelt 800 eksemplari müüakse eBays eri oksjonitel maha. Kes tahab osa ajaloost endale koju tolmu koguma, püüdke oksjonil kaasa lüüa!

Põnevaid mobiilimänge

Foto: ekraanitõmmis (videomäng SimCity BuildIt)

EA toob SimCity taas mobiilsetele platvormidele. SimCity BuildIt ilmub Androidi- ja Apple'i nutiseadmetele, aeg veel teadmata.

Square Enix tõi seevastu oma klassikalise rollikasarja Dragon Quest päris esimese osa Androidi- ja Apple'i seadmetele. Maksab 2,69 eurot. Juhtimissüsteemi on täielikult muudetud, et see sobiks nutiseadmetele. Jee!

Jaapanis alustab tegevust esimene mobiilimängude laenutamise teenus. Tulevikule mõeldes kõva sõna! Loe selle kohta Forte uudist!

Märkimisväärseid kordusreliise

Veel üks kultusteose kordusväljalase oktoobris on 15.-ndal ilmuv Gabriel Knight: Sins of the Fathers. Klassikaline hiirekliki-seiklus tähistab 20. juubelit; sai uuendatud graafika, natuke lisasisu.

Ilmub Windowsile ja Macile. Otsige Steamist, GOG.com-ist ja ka mujalt. 19,99 eurot, eeltellija saab 15% odavamalt ja lisaks mängumuusika-kogumiku.

Foto: ekraanitõmmis (videomäng Assassin's Creed III)

Ubisoft toob tänavuste uute Assassin's Creedide eel, 3. oktoobriks välja ka kogumiku PC, PS3 ja X360 tarbeks. Assassin's Creed: Birth of a New World – The American Saga sisaldab juba tuntud-armastatud AC3, AC4 ja eraldi ilmunud Liberation HD-d.